Aflat in vizita la Chisinau, Manfred Grund, membru al Comisiei de politica externa al Bundestag-ului german si presedinte al Forului Germania-Moldova de la Berlin a declarat in cadrul Clubului de presa de la Chisinau ca Republica Moldova si-ar putea atinge obiectivele de integrare in Uniunea Europeana chiar daca nu ar reusi sa reintegreze teritoriul transnistrean, conflictul transnistrean ramanand nerezolvat.
Manfred Grund spune ca regiunea transnistreana este vazuta de catre partenerii europeni ca un teritoriu unde Rusia si-a pus cizma militara pentru a-si impiedica vecinii sa realizeze alte optiuni decat o zona de influenta a Federatiei Ruse.
Traducand ce spune Grund am putea intelege ca UE ar putea admite ca regiunea transnistreana sa ramana sub ocupatie ilegala ruseasca si evident prin prezenta armatei ruse, care poate fi oricand suplimentata, Rusia sa poata ameninta in continuare frontiera NATO si UE. Evident oficialul german se pare ca iubeste interesele rusesti, povestea cu integrarea in UE fara regiunea transnistreana fiind doar un carlig cu rama pentru pesti prosti.
El continua cu o alta diversiune de asta data indreptata direct impotriva Romaniei si romanilor din cele doua state romanesti.
Facand pe nestiutorul in ale istoriei si uitand ca romanii din R. Moldova a fost despartiti de romanii din Tara Mama de catre doi criminali a a caror "opera" se pare ca Manfred Grund vrea sa o continue, acesta, asemenea lui Stalin, inventeaza un popor "moldovenesc" care ar exista pe cele doua maluri ale Nistrului si care asemenea poporului german ar putea sa se uneasca candva!
Oficialul german declara, evident diversionist, ca atunci cand a cazut zidul berlinez prima declaratie a nemtilor a fost ca ei sunt poporul, ei iau deciziile, iar a doua a fost ca ei sunt un singur popor. Manfred Grund s-a intrebat daca nu pot si moldovenii de pe ambele maluri ale Nistrului sa faca o astfel de declaratie!
Ticalosia neamtului si jocul sau pro-rusesc se vad de la o posta. Adica nu pe cele doua maluri ale Prutului este acelasi popor roman care urmand modelul german ar trebui sa se uneasca, ci pe cele doua maluri ale Nistrului ar fi acelasi popor "moldovenesc" care cine stie, cand se plictisesc rusii si isi iau de buna voie armata de ocupatie, ar putea sa se uneasca!
Si neamtul continua manipularea facand pe unii papagali de la Chisinau si nu numai din presa, sa creada ca ar fi ceva neintelegeri intre Rusia si Germania in privinta planurilor comune.
El lasa sa se inteleaga ca Angela Merkel si fostul presedinte rus Dmitri Medvedev au avut o intelegere in privinta solutionarii conflictului transnistrean si germanii chiar doresc sa se gaseasca solutii viabile pentru finalizarea conflictului, dar ei nu mai sunt siguri ca noul presedinte rus, Vladimir Putin, va dori sa mosteneasca memorandumul ruso-german.
Evident un foarte prost joc tactic facut de oficialul german, care poate fi chiar suspectat de prea putina inteligenta.