Pentru ca a invalidat hotarirea de consiliu prin care Dorin Otrocol era ales director general interimar al societatii Drumuri si Poduri Galati, prefectul judetului Galati, Mihai Capra, a devenit, in opinia liderilor PSD si PC, responsabil pentru deszapezirea arterelor din judet. "Societatea Drumuri si Poduri este singura din Galati care are mijloacele necesare efectuarii operatiunilor de deszapezire. Ea este acum in prag de faliment. Fosta conducere a societatii anunta o serie de disponibilizari. In aceste conditii prefectul judetului Galati refuza sa valideze propunerea de numire a unei conduceri interimare. Si in Galati, ca si in toata tara, va veni iarna. Responsabilitatea, in aceasta situatie, pentru deszapezire revine prefectului", a declarat presedintele Organizatiei Judetene a PSD, deputatul Dan Nica.

Afirmatiile acestuia au fost sustinute si de presedintele Consiliului Judetului, conservatorul Eugen Durbaca. "Asa este. Domnul prefect a invalidat o hotarire perfect legala. Noi vom merge mai departe si vom ajunge in instanta. Sigur, in cazul unei situatii de urgenta, vom colabora", a precizat presedintele CJ, Eugen Durbaca.

Reamintim ca, in ultima sedinta a CJ Galati, consilierii Aliantei D.A. au parasit sala de consiliu protestind astfel fata de decizia majoritatii consilierilor de a introduce pe ordinea de zi si apoi de a vota un nou director interimar la SC Drumuri si Poduri. Potrivit spuselor presedintelui CJ, supararea a plecat de la faptul ca noul director nu era din cadrul PNL sau PD. "Actualul director de la Drumuri si Poduri a trecut la un partid. La PNL. Eu nu pot tine un om acolo care nu face treaba de dragul ca el este la un partid sau altul", a mai spus Eugen Durbaca.