Pro TV i-a facut un portret lui Victor Ponta, "cel mai tanar premier din istoria Romaniei". Sondajele arata ca Victor Ponta e unul dintre favoritii competitiei pentru presedintie. El conduce PSD, un partid care, potrivit sondajelor, are un plus important de sustinere in randul pensionarilor. A fost poreclit "micul Titulescu"de prieteni.
Victor Ponta s-a nascut in 1972, in Bucuresti. Numele de familie, usor neobisnuit, il datoreaza unui stramos italian, "Ponte". A studiat dreptul in Romania si Italia, apoi l-a predat si l-a practicat. Astfel a ajuns Victor Ponta in atentia opiniei publice la sfarsitul anilor ’90. Era pe atunci un energic procuror in lupta cu coruptia si curand a fost numit seful Biroului de Combatere a Spalarii Banilor. Intr-o Romanie bolnava de coruptie, era cea mai buna recomandare pentru un tanar care voia o cariera politica. Asa ca Victor Ponta, pana atunci un membru al Partidului Liberal, dupa spusele mamei sale, s-a inscris in PSD. Gestul a fost facut la invitatia liderului de atunci al social-democratilor, premierul Adrian Nastase, care l-a cooptat in echipa sa guvernamentala, recomandandu-l drept "micul Titulescu".
Inainte sa implineasca 30 de ani a intrat in guvern ca sef al Corpului de Control iar apoi a trecut prin mai multe portofolii ministeriale. Si-a facut in partid propriul fief: Tineretul Social Democrat, caruia i-a creat o identitate noua.
Daca majoritatea tinerilor ii vor da votul, Victor Ponta va deveni cel mai tanar presedinte de stat din Uniunea Europeana! Pe mine m-a convins, este din generatia mea si voi vota VICTOR PONTA PRESEDINTE!