Victor Ponta publica pe blog textul intitulat "Cand isi baga Dracul coada!", pe care il puteti citi in continuare.
'La o emisiune de curand la Realitatea, Mihai Tatulici a incercat sa ma bage in corzi cu intrebarea -"Cum scapati de Dracu?".
Doar pentru eschiva, m-am facut ca nu inteleg intentia lui si am spus ca Dracu e Basescu, evident ca o sa fac tot ce pot sa scap tara de el! Dincolo de pupinbasestii de serviciu (vai, ce urat vorbim despre un Presedinte care se exprima asa elegant despre toti adversarii politici, ca la el pe puntea petrolierului!) am remarcat ca totusi comparatia nu e deplasata, iar multi mi-au spus ca se potriveste chiar prea bine. Problema este ca Dracu are si coada, ca o baga nonstop in viata noastra amarata, dar ca mai ales dupa atatia ani inca reuseste sa aiba efectul dorit!
Sa ma explic: - sigur ca cel mai tare isi baga Dracu coada in PDL si in Guvern; nimic special aici, pana la urma sunt creatia lui si trebuie sa-l slujeasca neconditionat, fara el n-ar avea loc nici macar in Iad! Modul in care ii conduce este intentionat naucitor, bazat pe principiile dresajului stiintific - bate-i cand nu se asteapta, da-le de mancare cat sa nu moara, lauda-i cand simti ca o sa muste, distruge-le orice farama de vointa sau personalitate. Numerele cu Emil Boc sunt parca desprinse din "Mihail caine de circ" cu mentiunea ca bietul Emil nu mai obtine nici aplauze si nici macar mila publicului, doar din cand in niste zaharel de la stapan, cat sa mai schiaune un picut. Bataiosul Voinescu, cel cu pedigree american, a incasat un sut in coaste cand a latrat mai tare si s-a asezat cuminte la picior. Fiorosul buldog Blaga s-a dus cuminte la Cotroceni sa-i predea cusca de la Interne pudelului Igas, mai sa-i linga mana Stapanului ca il lasa sa doarma in ploaie, unde maraitul se aude mai incet. Biata Ridzi, cand facea concerte si afise cu fiica Marinarului Mefisto era buna, acum bolnava si batuta mai trebuie sa o ia hingierii de la DNA ca sa inteleaga toti ca nu e bine sa fii prins cand furi oase.
Pot da nenumarate exemple de acelasi fel, ideea e aceeasi, dar sigur ca ultimul numar, cel cu indemnizatia pentru mame e cel mai proaspat in minte - intai au sarit pechinezele Sulfina, Turcan &Co ca ele nu vor accepta si o sa sfasie tot daca se intampla asa ceva; a pocnit din bici Sefu si au constatat imediat ca e bine cu un singur an, inca o pleznitura si Boc a facut o tumba cu dubla rasucire mortala. Cum a ramas pana la urma? Dracu mai stie! Nu e cazul sa vorbesc aici de faptul ca exista, normal, si o favorita in Iad, cea mai frumoasa si mai gatita din trupa, dar sa nu intram in chestii personale, si Dracu are o farama de sentiment din vremea cand era inger!
- Dracu si-a bagat coada si la noi, la PSD, daca au ajuns Domnii Oprea, Sarbu si Diaconescu sa realizeze brusc ca au trait in Infern atatia ani pana au primit lumina izbavitoare taman de la Scaraotchi! Pt ca ii cunosc bine si nu uit ca mi-au fost prieteni, ma doare sufletul cand vad cum sunt si ei bagati in programul de dresaj, sustin militarii dar le taie salariile, au grija de pensionari dar voteaza sa nu le mai dea pensii, sunt prieteni cu sindicatele dar inchid ochii cand sunt desfiintate toate drepturile acestora si cand ii vor trece cu totul la categoria dusmanilor poporului! Ma sperie insa numarul de dresaj cu comunicatele; ca ma injura mereu pe mine, ca imi ataca familia, ok - treaba lor, deja am reusit sa-i ignor; dar cand am vazut acuzatia ca Adrian Nastase a lasat in 2004 tara in dezastru mi-a venit sa-i sun sa-i intreb - Gabi, Cristi, Marian unde erati voi in 2004, ca nu erati inca cu Dracu, ci in guvern cu noi toti ceilalti, chiar v-a luat mintile de tot?
- tot Dracu ii spune malefic lui Geoana la tvr1 ca are multa mizerie in spate (daca se refera la Gusa, inclin sa cred ca stie ce spune), ca nu poate primi onorul militar dar ca poate sa conduca Senatul fara probleme, sa nu-si faca griji; dar nu pe degeaba vine sprijinul, ci conditionat - sa bage in continuare fitile in partidul care il sustine, sa ne reaminteasca prin autointerviuri momentele umilitoare de anul trecut, sa saboteze colaborarea cu PNL prin tot felul de idei nastrusnice si oricum sa dea subiecte care sa acopere discutia publica despre ce face Base (adica Dracu, pardon) cu bugetul, cu Educatia, cu pensiile sau chiar cu cealalta mizerie numita cazul Roberta. Si se pare ca reuseste!
- sunt convins ca tot coada lui, in mod insinuos si pervers folosita, are efecte asupra lui Crin. De cate ori Antonescu inteapa PSD, imediat toate oficioasele Dracului incep sa-l laude frenetic, bravo Crin, esti liderul opozitiei, speranta tarii de refacere a Dreptei care va opri Stanga comunista! Nefiind Crin nici ticalos nici prost ca unii din cei mentionati mai sus, atunci coada apasa exact la punctul slab - orgoliul, pe care presara tot felul de prafuri cu efect exaltant, totul ca sa se intample ce spune Dna. Udrea (Dracusoara preferata!) - "PNL si PSD nu au solutii, sunt doar doua partide care se cearta in continuu intre ele, dar sa le tina Domnul asa!" - nu putea sa spuna Dracu si a spus Domnul! Daca tot se poarta memoriile din campania de anul trecut, imi amintesc si eu ce efect a avut atacul sau furibund la Geoana, facut cu gandul (calculat gresit, si poate inspirat si de voci basiste) ca doar asa poate ajunge in turul doi. E foarte greu, cand esti candidat al unui partid de 20% sa bati un rival oricat de slab dar sustinut de un partid de 35% , chiar daca il demolezi in dezbateri. Atacurile acelea cumplite l-au trimis pe Geoana in turul doi mult slabit in confruntarea cu Dracu! Care a mai avut noroc si cu ceva jacuzzi in cazanul cu smoala al Dlui. Vantu si gata rezultatul.
Ca sa concluzionez, nimic nu-l sperie mai tare pe Basescu Scaraotchi decat ideea ca se unesc impotriva lui cei pe care nu-i poate nici cumpara nici aresta! Si atunci isi baga coada!
Dar treaba de incurcat in Romania este destula, e aproape epuizat Dracul nostru. Daca se apropie 22 Decembrie, scoate din Iad doi strigoi (parca Maries si Costin botezati) care ne explica, dupa 20 de ani, cum a fost la Revolutie, cu o fantezie narativa mai ceva ca Dumas tatal. Le da repede cateva mii de certificate de eroi si martiri ai Facerii Lumii si treaba e gata; nu-s cuminti ungurii - Dracu il atata pe Tokes sa le faca probleme; televiziunile "mogulilor" il critica - aranjeaza el cu Dna Culcer de la Televiziunea Malefica, cu B1 si mai nou cu RCS-RDS ca sa te convinga ce viata buna e in Infern si ce patesc cei care nu vor sa-si exprime recunostinta si fericirea pentru calitatea smoalei din cazane; apoi ne prezinta niste draci get beget cu aripioare de ingeri, pe numele lor Tismaneanu, Cartarescu, Mihaies etc, care ne explica doct ca, desi Dracul e foarte negru, totusi mai bine cu el decat fara el! La tineri le spune ca nu traiesc bine din cauza pensionarilor, la elevi ca nu invata bine din cauza profesorilor, la bolnavi ca nu se vindeca din cauza doctorilor, la cei din zona privata ca ii omoara cu taxe pentru bugetari, si uite asa de tot ce se intampla in tara asta suntem toti de vina mai putin el - Dracul!
Ce are el in cap in continuare? Foarte simplu - isi tine coada bagata intre toti, ne incurca de nu mai intelegem nimic si in 2012 imparte la toti romanii lihniti de foame prescuri si anafura (ca numai el mai are asa ceva) si gata, il votam din nou, ca trebuie sa para si un pic democratic Iadul asta, asa-i moda. - o sa ma intrebati daca iesim din situatia asta cumplita cu slujbe sau ceva exorcizari; ei bine nu!
Cred ca tebuie sa-l trimitem la ... Dracu, normal; sa nu-l mai ascultam orice ar spune, sa-l pocnim pe unde il prindem, sa intelegem ca oricare dintre noi este oricum mai bun ca el. Si sa ne pregatim sa reconstruim aici, la noi, o tara care de 6 ani se duce sistematic, programat si aproape constient, direct la Drac.'