MEDIAFAX : Ponta vrea o noua discutie cu Basescu privind reprezentarea la reuniunea CE, relatia ramane glaciala

Premierul Victor Ponta a declarat ca va incerca sa discute cu presedintele Traian Basescu despre nivelul nivelul de reprezentare a Romaniei la urmatoarea reuniune CE, din noiembrie, problema pe care o considera una foarte delicata, si arata ca relatia sa cu seful statului este in continuare glaciala
El a amintit, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV , ca la Consiliul European de la sfarsitul lunii noiembrie va fi negociata alocarea pe care Romania o va primi in urmatorul exercitiu financiar
Intrebat cine negociaza, premierul a raspuns ca aici este o problema foarte delicata.
"Asta pentru ca a negociat si negociaza Guvernul, insa este posibil sa se duca presedintele sa vorbeasca si atunci o sa fie... Asa se face in toate tarile Uniunii Europene, toata negocierea se face la nivel de guvern. Din cauza conflictului constitutional intre presedinte si guvern, Curtea Constitutionala a decis ca e presedintele si atunci sigur ca eu voi incerca cu presedintele Basescu sa gasim o solutie ca Romania sa fie reprezentata corect" , a spus Ponta.
Premierul a amintit ca, la momentul investirii sale la conducerea Guvernului, presedintele i-a transmis, intr-o discutie personala, ca doreste sa participe in continuare la reuniunile Consiliului European, dar ca el i-a explicat ca acest lucru depinde de obiectul reuniunii.
El a aratat ca nu a avut inca o discutie cu seful statului pe tema viitorului exercitiu bugetar UE, deoarece presedintele nu are nici in "fisa postului" si nici un aparat tehnic care sa discute pe aceasta tema, si ca ultima discutie cu presedintele a avut-o la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, intre el si Basescu mentinandu-se o relatie glaciala.
Intrebat daca faptul ca presedintele Traian Basescu nu mai iese atat de des in spatiul public este un lucru bun sau rau pentru el, Ponta a afirmat ca acesta este un lucru bun si ca daca presedintele s-ar fi comportat la fel si in luna iulie in mod sigur nu ar mai fi existat o suspendare.
"Din pacate, insa, sunt decizii, domnia sa ne-a retrimis legi sau...eu prefer sa vad un presedinte care isi intelege rolul in societate, nu de vataf si sef al Guvernului, al Parlamentului si al justitiei. Nu stiu cat il va tine pe domnul Basescu aceasta atitudine constructiva", a adaugat premierul.