Vicepresedintele PSD Victor Ponta a declarat ca sustine votul individual la Congresul PSD din 20 februarie, fiind impotriva votului pe lista.
"Eu sunt de parere ca votul individual este mult mai democratic, pentru ca dam optiunea membrilor nostri de partid sa voteze candidatii favoriti. Eu, de exemplu, poate l-as vota pe Geoana dar nu si pe Vanghelie. Amandoi fiind insa pe aceeasi lista ar merge la pachet", a argumentat Victor Ponta, la Conferinta Judeteana a PSD Valcea.
Ponta si-a asumat greselile facute in campania electorala in timp ce era purtatorul de cuvant al candidatului PSD Mircea Geoana pentru prezidentiale, dar nu si-a asumat si vizita nocturna a candidatului partidului la Sorin Ovidiu Vantu. "Niciodata nu imi voi asuma acea vizita la Sorin Ovidiu Vantu. Cand am aflat de ea in acea seara, ma simteam de parca eu as fi fost vinovat. Acolo sunt convins ca am pierdut enorm", a mai spus Ponta.
Pe de alta parte, Ponta considera ca "social-democratii manifesta multe slabiciuni in anumite conjuncturi". "De exemplu, faptul ca Madalin Voicu nu a fost exclus din partid reclama multa slabiciune a noastra", a exemplificat el.

• "Vreau o conducere noua care sa ofere protectie oamenilor nostri"

Victor Ponta spune ca desi nu are inca multa experienta politica, si-ar dori o noua echipa in fruntea partidului. "Vreau o noua conducere pentru PSD, una care sa ofere protectie oamenilor nostri, una care sa respecte statutul partidului, sa existe consultari generale cand se ia o decizie importanta. De exemplu cei mai multi membri ai PSD au aflat de la televizor faptul ca partidul a iesit de la guvernare in octombrie 2009. In ceea ce-l priveste pe Mircea Geoana, indiferent de ce se va intampla la vot sambata, eu sunt convins ca va munci in continuare pentru partid asa cum am muncit si noi pentru el", a spus Ponta.
El mai crede ca nu exista nici cea mai mica fisura in PSD, si s-a aratat convins ca PSD se va intari mai mult dupa congresul de sambata, 20 februarie.