Presedintele PSD Victor Ponta a declarat miercuri intr-un interviu acordat cotidianului "Romania Libera", ca pesedistii au planuri concrete si precise dupa caderea guvernului Boc, dar nu vor sa le dezvaluie. Liderul PSD a respins ideea unui guvern de tehnocrati, cum a fost cel al lui Teodor Stolojan din 1991, care a ramas in functie pana la alegerile la termen, spunand ca pesedistii sunt interesati doar de un Guvern care sa organizeze alegeri anticipate.
Spicuim cateva idei din interviul liderului PSD.
• "Noi stim exact ce avem de facut dupa caderea Guvernului Boc. Stim exact ce variante avem la dispozitie si ce avem de facut. Faptul ca deocamdata nu ne facem publice planurile cred ca este o dovada de seriozitate.
• Noi ne concentram toate eforturile ca sa il dam jos pe Emil Boc si sa gasim apoi o solutie dintr-o multitudine de variante pentru a ajunge la anticipate.
• Vom respecta toate principiile, regulile si procedurile astfel incat sa ajungem mai repede la alegeri. Nu conteaza daca acest lucru se va intampla in 3 luni, in 6 luni sau in 8 luni, dar se va ajunge la anticipate", a spus Ponta.
• Ne intereseaza numai un guvern cu mandat clar sa organizeze anticipate. Ar fi cazul sa aiba loc in primavara anului viitor. Mai mult de atat nu voi detalia", a precizat Ponta.