Presedintele PSD, Victor Ponta, este de parere ca, prin demersul schimbarii lui Mircea Geoana USL, ar da "sah" Puterii, intrucat Opozitia nu va mai putea fi acuzata ca blocheaza Senatul.
Presedintele PSD a sustinut, la B1Tv, ca Opozitia ar fi dat "un sah" Puterii prin actiunea impotriva lui Geoana.
"De azi, domnul Basescu nu mai poate sa acuze Opozitia ca blocheaza Senatului (...)Domnilor de la PDL, daca chiar va bloca Opozitia Senatul, ia ziceti cine va mai blocheaza acum?", a spus Ponta, apreciind ca schimbarea lui Geoana ar fi "cea mai rea decizie posibila" pentru PDL.
"Traian Basescu, acum doua saptamani, a fost smecher si a aruncat-o pe noi, desi stia foarte bine - domnul Basescu e bine informat - si stia cat de tensionata in adancuri era relatia dintre domnul Geoana si noi cei de la USL, dar a aruncat-o imediat pe noi (...) Acuma insa cum mai spun, cine e de vina, PSD e de vina ca a blocat vreo lege la Senat? Le-am dat si noi un sah, ca sa spun asa", a mai sustinut Ponta.
De asemenea, liderul PSD a afirmat ca in situatia in care CEx va decide excluderea lui Geoana, acesta va fi obligat sa cedeze functia de presedinte al Senatului.
"Practic, domnia sa, in acel moment, in baza Statutului senatorilor si deputatilor, este obligat sa cedeze functia de presedinte al Senatului, este o incetare de drept in moment in care nu mai ai sprijin politic si in acel moment probabil ca va fi o batalia cu care Senatul ne-a obisnuit, noi vom invoca decizia CCR care este negru pe alb - spune, numai grupul care a avut presedinte poate sa propuna - cei de la putere probabil ca nu vor respecta aceasta decizie a CCR, vor fi candidati de la PDL, de la UNPR si de la UDMR. Noi vom insista pe decizia CCR", a mai spus Ponta.