Asociatia Victimelor Mineriadelor considera "imorala" numirea fostului premier Petre Roman consilier de stat, Inalt reprezentant al Guvernului pentru romanii din strainatate, apreciind ca se creeaza un precedent periculos, intrucat acesta este vinovat pentru mineriada din iunie '90. "Ati creat un precedent periculos domnule prim ministru, prin care criminali si principali invinuiti in dosarul Mineriadei iunie 1990 pot deveni acum beneficiari ale unor demnitati ale statului roman", se arata intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Calin Popescu Tariceanu.
Referindu-se la atributiile pe care Petre Roman le va avea, printre care "promovarea si sustinerea intereselor comunitatilor romanesti din afara granitelor", Asociatia Victimelor Mineriadelor intreaba cum va comunica "eficient" acesta cu "acea parte a romanilor aflati peste granite care au ajuns sa aleaga calea strainatatii ca urmare a mineriadei din 1990".
Conducerea PNL a validat, marti, candidatura lui Petre Roman, din partea formatiunii liberale la alegerile parlamentare din noiembrie.