Vicepresedintele PD-L Arad Ciprian Luca a parasit partidul, demisionand si din functia de lider al organizatiei judetene de tineret, pentru a candida la Camera Deputatilor din partea PSD, in urma unei oferte venite din partea liderilor social-democrati.
Fostul lider PD-L Ciprian Luca a declarat marti corespondentului Mediafax ca a plecat din partid in urma cu cateva zile si ca si-a depus deja adeziunea la PSD Arad. El a spus ca, dupa alegerile locale, a primit oferta de la acest partid sa candideze la alegerile parlamentare din partea formatiunii si ca dupa doua luni de analiza, a decis sa paraseasca PD-L. "A fost o plecare grea, dupa cinci ani de mandat la conducerea organizatiei de tineret. Insa, m-am simtit marginalizat in ultima vreme si am fost afectat de faptul ca la alegerile locale nu am fost pus pe nicio lista de candidati, desi eram unul dintre liderii cu cea mai curata imagine in tot judetul", a spus Luca.
Fostul lider PD-L a declarat ca, imediat dupa alegeri, a primit oferte din partea tuturor partidelor politice mari si ca a ales PSD pentru ca i s-a propus sa candideze in colegiul care cuprinde zona sa natala, respectiv Sebis. "Din postura de fost sef de cabinet al presedintelui Consiliului Judetean Arad (Iosif Matula - PD-L, in legislatura 2004 - 2008 - n.r.), sunt foarte cunoscut in tot judetul si cred ca am sanse reale, cu atat mai mult in zona mea natala", a adaugat fostul vicepresedinte PD-L.
Presedintele executiv al PD-L Arad, Gheorghe Falca, a declarat ca stia despre discutiile dintre PSD si Ciprian Luca, insa a spus ca partidul nu doreste sa comenteze plecarea acestuia.