"In raportul in format draft pe care il prezint aici in premiera, arat concluzia comisiei inainte de finalizarea anchetei si anume ca se doreste inceperea urmaririi penale a mea pentru abuz in serviciu", a dezvaluit Monica Iacob Ridzi.
Ministrul Tineretului si Sportului a declarat, in cadrul unei emisiuni TV, ca a intrat in posesia raportului Comisiei de ancheta a MTS din Camera Deputatilor, raport care recomanda inceperea urmaririi penale impotriva sa.
Monica Iacob Ridzi a declarat ca a primit respectivul raport de la colegii sai din PDL care fac parte din Comisia de ancheta. Ministrul Tineretului a sustinut ca raportul a fost redactat inca de marti, inainte ca ea sa fie audiata si sa poata prezenta toate documentele solicitate de membrii Comisiei.
Presedintele Comisiei de ancheta, deputatul PNL Alina Gorghiu, a explicat ca raportul prezentat de Ridzi este "un draft", "un punctaj din ceea ce a reiesit din discutiile anterioare", care a fost distribuit memebrilor Comisiei. Gorghiu a sustinut ca nu poate da detalii si ca documentele interne sunt confidentiale.
De asemenea, deputatul PNL a explicat ca nu exista un raport final, acesta urmand a fi redactat astazi, dupa discutii pentru armonizarea punctelor de vedere ale tuturor membrilor Comisiei.
Monica Iacob Ridzi a declarat ca vina pentru toate contractele care s-au semnat apartine angajatilor MTS care nu au urmarit clauzele reale din contracte.
"Imi asum vina de a fi avut incredere in oamenii din jurul meu si inca un lucru care trebuie precizat, contractele despre care s-a tot vorbit in ultimul timp, aveau clauze prin care firmele erau obligate sa anunte Ministerului Tineretului si Sportului daca subcontractau. In contracte erau stipulate servicii conexe, dar ele nu au fost specificate, ceea ce demonstreaza ca banii care s-au vehiculat pentru o scena s-au cheltuit pentru multe alte lucruri", a declarat Monica Iacob Ridzi.
Monica Iacob Ridzi: Auditul intern la MTS ar putea costa 10.000 de euro, dar vreau sa il platesc din resurse proprii
Monica Iacob Ridzi vrea sa faca un audit intern in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, dar nu pe bani publici ci cu resurse de finantare proprie.
"Auditul intern pe care l-am demarat in cadrul institutiei va costa in jurul de 10.000 de euro, dar vreau ca acest audit sa poata fi facut din punct de vedere legal nu cu sume din bugetul statului ci cu resursele mele proprii", a anuntat Monica Iacob Ridzi.
Catalin Tolontan a anuntat in cadrul unei interventii televizate ca Monica Iacob Ridzi isi va pierde sprijinul colegilor din partid.
"Din surse din cadrul comisiei, sunt sanse ca maine sa se inceapa urmarirea penala a Monicai Iacob Ridzi", a afirmat Catalin Tolontan.
Monica Iacob Ridzi: "Nu mi-a tremurat mana cand am aprobat acele sume pentru ca era trecut in proiectul de lege cheltuirea unor sume de bani pentru Ziua Tineretului. Mai mult, suma care s-a vehiculat ca am cheltuit-o a fost cheltuita si anul trecut. In total, suma cheltuita a fost 730.000 de euro cu tot cu TVA", a dezvaluit ministrul Tineretului si Sportului.
Monica Iacob Ridzi: "Indiferent de rezultatul comisiei de maine care vad ca s-a antepronuntat, indiferent de ce se va decide, eu voi da firmele in judecata pentru ca nu au respectat clauzele contractuale si nu au anuntat cand au subcontractat. Mai mult, va anunt in exclusivitate ca domnul Catalin Tolontan este pornit impotriva mea pentru ca PSD i-au promis postul de secretar de stat in cadrul MTS", a acuzat Monica Iacob Ridzi.