"Un guvern care era sub vizorul tuturor institutiilor abilitate care ne priveau cu un ochi de albina pentru fiecare lucru pe care l-am facut, in situatia in care am fi facut acte ilegale cu 3 miliarde de euro, era cel mai tentant mod de a discredita guvernarea liberala", a spus, astazi, Varujan Vosganian, fost ministru de Finante.
In declaratiile de joi ale premierului Emil Boc si ale presedintelui Traian Basescu se sugereaza ca acesti bani au fost risipiti, in loc sa fie folositi pentru investitii.
In replica la acuzatiile aduse liberalilor, Varujan Vosganian a facut un apel la seful statului pentru a-i ingadui sa i se dea, "pentru doua saptamani, conducerea Ministerului de Finante si, impreuna cu echipa mea, dati-mi si lista de proiecte de 3 miliarde de euro si eu va asigur ca va finantez, din Fondul national de dezvoltare, toate aceste proiecte, pentru a demonstra daca acesti bani au fost risipiti sau nu".
"Sunt dispus sa accept oricand aceasta provocare", a asigurat liberalul.
Vosganian a raspuns si acuzatiei premierului Emil Boc potrivit caruia guvernarea liberala ar trebui sa fie anchetata pentru cresterea necontrolata a datoriei publice.
"Domnule Emil Boc, va previn ca orice comisie care va cerceta modul in care guvernarea liberala a utilizat sumele bugetare in 2008 va fi pusa in situatia penibila, pentru dvs., de a constata ca orice comparatie cu anul 2009 este dezavantajul dvs., si ca guvernul care ar trebui anchetat de fapt pentru cresterea necontrolata a datoriei publice, pentru nerespectarea corelatiilor macro-economice, pentru periclitarea indeplinirii responsabilitatilor fundamentale ale statului sunteti dvs. si guvernul dvs., si nu guvernarea liberala", a replicat Vosganian.