Astazi, incepand cu ora 16:00, Cabinetul Boc isi angajeaza raspunderea in Parlament asupra "legilor austeritatii" care vizeaza reducerea pensiilor si a salariilor.
PSD a anuntat ca va depune impotriva guvernului doua motiuni de cenzura. Pentru a demite Executivul, opozitia mai are nevoie de 18 voturi din partea parlamentarilor puterii.
Din ultimele informatii rezulta ca sunt cel putin 4 parlamentari din arcul puterii care au anuntat ca vor vota impotriva Guvernului:
- deputatul PD-L Daniel Oajdea;
- senatorul PD-L Georgica Severin;
- deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru;
- deputatul UNPR Ioan Munteanu.
Un al cincilea parlamentar PD-L a trecut la PSD (senatorul Iulian Badescu), fiind ales in conducerea filialei PSD Prahova.
Majoritarea guvernamentala PD-L-UDMR-UNPR mai are in acest moment 253 de parlamentari (in care sunt inclusi si cei 18 deputati reprezentand minoritatile).
Opozitia are 213 parlamentari, plus cei 5 nominalizati mai sus fac 218. Pentru ca motiunea sa treaca sunt necesare 236 de voturi. Deci opozitia are nevoie de inca 18 voturi de la PD-L si UNPR. Mai exista si varianta ca cei 18 deputati ce reprezinta minoritatile sa voteze motiunea de cenzura.