Secretarul general adjunct al PSD, Valeriu Zgonea, a remis o declaratie referitoare la relatia PSD-PD-L. Redam textul declaratiei:
"Atacurile repetate ale PD-L impotriva ministrilor PSD demonstreaza ca Traian Basescu are un nou proiect politic maret: PDL sa ramana singur la guvernare pentru a organiza alegerile.
In urmatoarele saptamani vor exista atacuri si provocari la adresa PSD, care nu au nimic in comun cu guvernarea si cu prioritatile economice din acest moment.
In loc sa se preocupe de stabilitate politica pentru o guvernare care sa functioneze si de cautarea unor solutii viabile la prioritatile economice, Traian Basescu brodeaza strategii care sa rupa guvernarea si sa creeze o criza profitabila pentru domnia sa si apropiatii sai politici.
Jocul lui Traian Basescu este iresponsabil. O criza politica in momentul de varf al crizei economice va fi platita scump, direct din buzunarul romanilor. In clipa de fata, avem nevoie de solidaritate, de unitate si de solutii stabile, nu de tensiuni, dezbinare si de confruntari politice lipsite de consistenta".