Tensiunile din PNL din ultimele zile sunt departe de a fi fost indepartate. Premierul si presedintele partidului, Calin Popescu-Tariceanu, a criticat dur miercuri seara „solutia Stoica“, de inlocuire a sa din functia de sef al Executivului cu fostul lider liberal si actual consilier prezidential Theodor Stolojan.

„Valeriu Stoica s-a distins intotdeauna prin jocuri politice de culise si continua sa aiba tot felul de preocupari dincolo de agenda populatiei si a PNL, fara ca problemele pe care le ridica acesta sa fie reprezentative pentru PNL“, a afirmat premierul. El a amintit ca toti membrii partidului isi pot exprima opinia in mod democratic, aratand insa ca Valeriu Stoica reprezinta o singura voce care sustine anumite masuri. „Valeriu Stoica a avut si are in continuare tot felul de preocupari care sunt dincolo de agenda populatiei si a PNL. O prima preocupare este constituirea formatiunii populare, care pe noi nu ne intereseaza. Cred ca o sa-i spuna mai multi colegi si ii spun si eu ca este liber sa o faca, dar in afara PNL“, a mai spus liderul liberal. In ceea ce priveste ideea numirii lui Stolojan in functia de premier, Tariceanu a afirmat doar ca „intotdeauna cel mai bun prim-ministru este cel care nu a fost numit“.

Stolojan se implica

Aflat in centrul zvonisticii, Theodor Stolojan a declarat Mediafax ca este pregatit sa se implice intr-un eventual proces de schimbare in PNL, daca organizatiile judetene ale partidului considera ca el ar putea juca un rol intr-o asemenea actiune. El a afirmat ca in acest moment PNL are o problema generata de pierderea credibilitatii care, din pacate, are un impact si asupra credibilitatii Aliantei D.A. Stolojan a mai spus ca nu poate asista impasibil la pierderea de credibilitate a PNL, intrucat a „muncit mult impreuna cu majoritatea membrilor PNL pentru a face din acest partid o forta politica puternica si credibila in Romania“. Pe de alta parte, Stolojan nu vrea sa incurajeze „nici o initiativa a unui grup sau a altuia de la centru care sa accentueze tensiunile interne din partid si sa diminueze si mai mult credibilitatea PNL“. El crede ca partidul isi poate rezolva problemele printr-un mecanism democratic si statutar, care, nu o data, s-a dovedit eficient in trecut, si anume „pozitia organizatiilor judetene ale PNL“.