Bogdan Tiberiu Iacob publica pe Inpolitics articolul "Bomba: cum il smulge PDL pe Vadim din bratele Opozitiei", pe care il puteti citi in continuare.
'O autentica lovitura de teatru se coace in zilele urmatoare pe scena politica, impactul fiind deosebit in special la nivelul aranjamentelor la primaria capitalei: e vorba de reprimirea in PRM a viceprimarului general Victor Iovici.
Iovici a facut cerere oficiala de anulare a excluderii sale din PRM, survenita in luna mai, iar faptul ca Vadim Tudor publica documentul respectiv la loc de cinste, pe prima pagina din ziarul "Tricolorul" de ieri, arata clara directia catre care se indreapta lucrurile: pupat piata Independentii. "Catre Biroul Permanent al Partidului Romania Mare, Domnului presedinte dr. Corneliu Vadim Tudor: Subsemnatul, Victor Teodor Iovici, prin prezenta va rog sa reanalizati motivele excluderii mele din partid. Mentionez ca asocierea numelui meu de contractul de deratizare al Primariei Municipiului Bucuresti s-a facut la influenta unor persoane rau intentionate, care v-au dezinformat" se arata in cererea mieroasa a lui Iovici.
Ce impact va avea aceasta decizie, care ar putea fi anuntata chiar in conferinta de presa a PRM? Unul major, dupa cum veti vedea in randurile care urmeaza.
Sa reamintim pe scurt faptele: acum cateva luni, Vadim Tudor a decis excluderea din partid a celor trei consilieri generali ai partidului, Victor Teodor Iovici, Nicusor Stan si Adrian George Roseti, pentru fraternizarea cu "dusmanii" de la PDL, mai exact pentru votarea pe banda a proiectelor clientelei politice democrat-liberale. Vadim a rupt, totodata, si protocolul incheiat la nivelul Capitalei cu oamenii lui Boc in semn de protest fata de "magaria PDL-ului care-si bate joc de tara asta si care vrea sa-si bata joc de partidul cel mai frumos si cel mai curat din Romania, Romania Mare".
Imediat dupa aceea, el a incheiat un nou protocol, cu organizatia PSD Bucuresti, condusa de Vanghelie, care trebuia sa fie urmat de altele similare, cu organizatii ale PSD, precum cea din Ilfov s.a.m.d.
Trebuie spus ca, prin excluderea din partid, cei trei consilieri isi pierdeau mandatele, urmand a fi inlocuiti cu alti membri ai PRM, iar Victor Iovici, un apropiat al lui Videanu, dar si al lui Sorin Oprescu, isi pierdea si postul de viceprimar general. In disperare de cauza, cei trei au actionat in justitie PRM, ceea ce le-a mai oferit un ragaz de cateva luni, numai ca, in octombrie, procesul intra pe rol, iar o sentinta a justitiei ar bate in cuie eliminarea din Consiliul General. Acest lucru deranjeaza profund PDL, pentru ca partidul de guvernamant detine, la un loc cu PNG, 28 de mandate dintr-un total de 55, ceea ce inseamna o majoritate de numai un vot, fara consilierii PRM. Cu acestia, insa, majoritatea devine lejera, 31 la 24, iar proiectele PDL trec ca prin branza. Solutia aleasa este, din cate se vede, o impacare spectaculoasa (nu comentam pretul ei) a liderului consilierilor PRM, Iovici, cu Vadim Tudor, care ar permite PDL sa detina, pe mai departe, majoritatea lejera, pana in 2012. In schimb, PRM ar ramane fara alianta cu organizatia lui Vanghelie si, in general, si-ar inrautati foarte mult relatiile cu opozitia. Pe de alta parte, trebuie spus ca Vadim a depus plangeri penale contra "infractorului" Iovici, a desertat in capul acestuia hardaie de laturi, in ultimele luni, si chiar l-a dat in judecata pe Sorin Oprescu pentru pastrarea acestuia in functia de viceprimar, ceea ce il va pune si intr-o situatie destul de delicata in fata opiniei publice. Situatii in care Vadim a reprimit in partid oameni pe care i-a exclus si i-a tavalit in noroi au mai fost, dar niciodata atat de repede, cum ar fi in cazul lui Iovici.'