Secretarul Colegiului CNSAS, Constantin Buchet, si-a dat demisia din functie. El s-a autosanctionat pentru ca a dat un comunicat eronat, in numele Colegiului, privind unele informatii aparute in presa despre C. V. Tudor.
Colegiul CNSAS a ramas fara inca un membru, dupa ce - in urma cu doua saptamani - Horia Roman Patapievici a fost “transferat“ de presedintele Traian Basescu la carma Institutului Cultural Roman. Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a confirmat ieri ca secretarul Colegiului CNSAS, Constantin Buchet, si-a dat demisia din functie.
El si-a asumat astfel greseala de a fi dat un comunicat in care erau negate informatiile aparute despre Corneliu Vadim Tudor in “Academia Catavencu“. Colegiul a stabilit insa ca informatiile din articolul aparut in numarul 3/2005 al revistei, articol intitulat “ C.V. Tudor i-a livrat fetite de 15 ani lui Eugen Barbu“, sunt reale. In urma aparitiei acestui articol, C.V. Tudor a cerut CNSAS sa se pronunte daca informatiile tehnice corespund sau nu corespund cu originalul existent in Arhiva CNSAS. “Incalcand uzuantele, secretarul Colegiului, Constantin Buchet, a redactat un comunicat, transmis presei de Directia Relatii Publice a CNSAS, prin care arata ca articolul din 'Academia Catavencu' contine informatii false“, se spune in comunicatul Colegiului, remis publicitatii.
Colegiul CNSAS a analizat dosarele in cauza, intocmite de Securitate pe numele lui C.V. Tudor si Eugen Barbu, si a stabilit ca informatiile publicate de “Academia Catavencu“ corespund cu originalul existent in Arhiva CNSAS, respectiv volumele 3, 4, 5 si 8 din dosarul D 176.
Constantin Buchet a fost numit in Colegiul CNSAS de Parlament, la propunerea PRM. Astfel se si explica zelul de care a dat dovada sarind in apararea liderului partidului care l-a propulsat in CNSAS.