De Ce News : Prigoana va demisiona, luni, din PDL. PNL, gata sa-l primeasca

Surse din PDL au confirmat pentru De Ce News ca Silviu Prigoana va demisiona din Partidul Democrat Liberal. Acesta urmeaza sa-si anunte luni demisia.
Potrivit surselor, decizia lui Silviu Prigoana a venit dupa ce Cristian Preda a fost numit prim-vicepresedinte al Aliantei de Centru-Dreapta.
Silviu Prigoana si Cristian Preda au intrat in conflict inainte de alegerile locale din iunie. Dupa anuntul cadidaturii lui Prigoana la Primaria Capitalei, Preda a spus ca nu-l va sustine pe acesta, ci pe independentul Nicusor Dan. El si-a motivat decizia prin faptul ca Prigoana ar fi un sustinator al pedepsei cu moartea.
Tot in aceeasi perioada, Cristian Preda ii critica pe Emil Boc si Elena Udrea. In acest context, Prigoana a propus excluderea din PDL a lui Preda, insa acest lucru nu s-a intamplat.
Pe de alta parte, surse din PNL au spus pentru De Ce News ca liberalii l-ar dori pe Silviu Prigoana in partid, alaturi de fiul sau Honorius , care s-a inscris deja.
"Fostul candidat la alegerile parlamentare pentru Camera Deputatilor Honorius Prigoana s-a inscris vineri, 31 august a.c., in Organizatia Municipala a PNL Bucuresti. Adeziunea a fost semnata de presedintele interimar al PNL, Daniel Chitoiu. Honorius Prigoana va activa in cadrul organizatiei PNL a Sectorului 2″, se arata intr-un comunicat al Organizatiei Municipale PNL Bucuresti.
Alianta de centru dreapta, care s-a realizat in jurul PDL, nu va rezista, considera sociologul Alfred Bulai. Strategia gandita de PDL este influentata cifrele pe care le arata sondajele inainte de alegerile parlamentare. Daca inaintede referendum PDL gandise o strategie in care sa aiba o serie de partide mici, care sa fragmenteze votul, cifrele i-au determinat sa schimbe modul de actiune. Bulai considera ca nici USL-ul nu are un viitor politic "pe petale de trandafir", iar dupa alegerile parlamentare ar putea urma o reconfigurare a aliantelor.