Ponta: Candidez la presedintia PSD. Am propus ca urmatorul Congres sa fie in 2016

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, dupa sedinta CExN, ca va candida la presedintia partidului la Congresul din 19-20 aprilie, el aratand ca a propus ca urmatorul Congres de alegeri sa aiba loc peste trei ani, in 2016, inainte de alegeri.
"In ce ma priveste, nu veau sa spun sau sa dau dovada de prea multa incredere, voi candida la functia de presedinte si ma astept, asa cum am vazut si azi, ca dupa perioada de victorii electorale, colegii mei sa fie alaturi de mine", a spus Ponta.
El a mentionat ca le-a propus social-democratilor, in sedinta CExN, ca urmatorul Congres sa aiba loc in 2016 in asa fel incat pentru alegerile din 2016 fie sa aiba legitimitatea data de Congresul de atunci, fie partidul sa fie condus de un alt lider.
"Pe mine nu ma intereseaza sa ma perpetuez la conducere si sa piarda partidul cu mine, eu vreau sa castige partidul cu mine", a spus Ponta.
Intrebat de ce nu a propus organizarea unui Congres dupa prezidentialele din 2014, Ponta a precizat ca nu a facut acest lucru intrucat el nu va candida la prezidentiale, iar PSD va sustine candidatul USL.
Ponta a mentionat ca miercurea viitoare se inchid toate candidaturile pentru toate functiile.