Pesurse.ro: SURSE: Se cumpara parlamentari la bucata! USL spune ca stie si ca are situatia sub control

La nici o zi de cand premierul desemnat si mai multi sefi ai USL sustineau sus si tare ca Guvernul Ponta nu va avea problema la votul de investitura, iata ca lucrurile o cam iau razna. Cele 231 de voturi date ca sigure incep sa se cam volatilizeze. Potrivit informatiilor noastre, de 24 de ore parlamentarii UNPR si cei ai Grupului Minoritatilor Nationale sunt luati bucata cu bucata pentru a fi prelucrati cu privire la votul de luni. "Se cumpara cu banul jos. Se vede ca e lucratura serioasa!", ne-a trasnmis sub protectia anonimatului un deputat al UNPR. Cei de la USL sustin ca stiu de presiuniule facute si ca au situatia sub control - "s-a prevazut si aceasta situatie!", a declarat pentru pesurse.ro unul din influentii lideri ai PSD.
"Am vorbit cu colegii liberali si mai sunt doi parlamentari care s-au inscris in grupul liberal, deci avem 231 de membri ai grupului USL, plus domnul Mircea Geoana, cu care am discutat si va vota alaturi de noi, deci 232, mai sunt 17 voturi ale minoritaților si cu 26 de la UNPR, deci avem undeva in jur de 270 de voturi", a declarat Victor Ponta acum doua zile.
Isonul i l-a tinut ministrul desemnat pentru Relatia cu Parlamentul:"In acest moment, avem deja 229 de parlamentari. Ne mai trebuie doar doua voturi pentru a ajunge la votul regulamentar pe care Parlamentul trebuie sa il dea. Va reamintesc ca am semnat saptamana trecuta un protocol cu UNPR, care se angajeaza sa sustina Guvernul condus de Victor Ponta. De asemenea, luni, la ora 9,45, vom semna un protocol si cu grupul minoritatilor nationale" a spus Mircea Dusa.
Cei contactati sustin ca au primit bani sa voteze impotriva Guvernului Ponta sau daca nu se reuseste asa se sugereaza frumos sa stea acasa.
Deocamdata o palida recunoastere publica a presiunilor a venit din partea lui Adrian Nastase. Presedintele CN al PSD a declarat ca "Informatiile pe care le-am avut sunt in sensul ca se incearca discutii individuale cu membri ai grupului respectiv pentru a-i determina sa voteze impotriva formulei guvernamentale luni".