In opinia democratului Mircea Nicu Toader, este limpede ca Partidul Social Democrat nu este de acord cu legea votului uninominal, desi initial toate partidele fusesera de acord cu aceasta lege in formula propusa de Pro Democratia. Toader este de parere ca, daca presedintele Traian Basescu va propune formula normala de vot uninominal, acest lucru ar trebui respectat de toate partidele, iar alegerile ar decurge normal.

Totodata Mircea Toader spune ca formula votului uninominal propusa de Pro Democratia, cu care PD este de acord, este valabila numai pentru alegerile parlamentare. Cind este vorba despre alegerile locale, si in special de cele pentru seful Consiliului Judetean, formula actuala de vot, de jumatate plus unu din numarul consilierilor, ar fi cea mai indicata, acest lucru fiind prevazut si in Constitutia Romaniei.

"Prin Constitutie, presedintele Consiliului Judetean nu poate fi ales prin vot uninominal, asa cum vor si cei de la PSD. Doar cele doua Camere ale Parlamentului pot recurge la acest tip de vot", a precizat democratul Mircea Nicu Toader. Acesta a mai adaugat: "Daca se ajunge si la referendum, si credem ca se va ajunge, cel care trebuie sa dainuie este votul uninominal in formula Pro Democratia si atit. Victor Ponta si-a dat demisia tocmai pentru ca PSD a intors foaia cu acest vot uninominal".