Prezentarea presedintelui Consiliului Judetului, Eugen Chebac, a incheiat astazi rubrica "I-am votat, ne promit, sa vedem ce vor face", in care a fost prezentat fiecare consilier judetean in parte si care a fost gazduita zilnic de "Monitorul de Galati", timp de mai bine de o luna si jumatate. Cu chiu, cu vai, uneori mai usor, uneori mai greu, am reusit, intr-un final sa discut cu aproximativ toti consilierii judeteni care au fost alesi la localele din iunie. Trebuie sa remarc totusi ca greutatile au aparut inca de la inceput.

Cum era de asteptat, m-am gandit din timp la rubrica si am inceput sa-i contactez pe consilierii judeteni cu aproximativ zece zile inainte de a incepe activitatea zilnica pentru a avea siguranta ca pot lucra la acest proiect fara intrerupere. Cum niciodata socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, unii dintre dragii nostri consilieri s-au lasat foarte greu gasiti, fiind ba foarte ocupati, ba prin concedii. Si asta doar in cazurile cele mai bune. Pentru ca, in unele cazuri, consilieri cu care am vorbit despre informatiile de care aveam nevoie din partea lor pentru a completa rubrica au intarziat chiar si trei saptamani.

Abordarea consilierilor s-a facut pe trei cai: prin telefon, pe e-mail sau prin discutie directa cu cel vizat. Rezultatul: un sir lung de telefoane repetate, de rugaminti in a trimite cat mai curand informatiile cerute. Toata aceasta aventura a avut totusi si o serie de ipostaze hazlii, cand unii consilieri aflati la primul mandat au trimis fotografii personale, chiar foarte personale, unii au trimis descrieri interminabile si promisiuni cu carul, iar altii s-au rezumat doar la doua randuri. Ce sa mai vorbim, diversitate pe toata linia! Una peste alta, realizarea acestei rubrici nu a dovedit altceva decat reticenta alesilor nostri in relatiile cu presa si ochiul critic cu care vad o colaborare cu aceasta chiar si pentru o simpla rubrica in care nu s-a vrut nimic altceva decat informarea cetateanului de rand cu privire la cei care vor hotari timp de patru ani de zile destinele judetului nostru.