Democratii au lansat un proiect important pentru tara in contextul aderarii la UE. “Am aprobat si lansat la Buzau programul 'Un primar - un proiect'. Acesta vine in prelungirea prioritatii PD cu privire la descentralizare”, a declarat presedintele suprem al PD, Emil Boc.

PD are 702 primari, iar democratii vor ca in urmatorii doi ani de mandat sa se poata lauda cu cel putin 1.400 de proiecte mari puse in practica. Desi Galatiul nu are un primar democrat, viceprimarul pedist Constantin Dumitriu spune ca partidul va reusi sa impuna proiecte in orasul nostru. “Este o provocare pentru mine programul liderilor de la centru. Voi cauta sa propun un proiect si pentru Galati. Chiar si asa se pot face multe in oras”, a sustinut Constantin Dumitriu. Democratul a spus despre Dumitru Nicolae ca, desi este vorba despre un social-democrat, este un om cu care PD-ul poate lucra.

Tecuciul are cu ce!

Din acest punct de vedere tecucenii vor sta mai bine decit galatenii. Asta pentru ca au un primar PD care are deja pregatite citeva proiecte. “Am avansat deja doua proiecte mari. Primul este referitor la centura municipiului Tecuci, iar cel de-al doilea proiect este cel al reamenajarii albiei piriului Tecucel”, a declarat primarul Eduard Finkelstain.

Cu toate acestea secretarul de stat Mircea Toader a aratat ca Galatiul nu are nevoie de un primar democrat atita vreme cit el se afla la Bucuresti. “Municipiul a primit pentru zona de termoficare peste 450 de miliarde de lei vechi. La rectificarea bugetului CJ, conducerea Consiliului Judetului nu a dat nici un ban pentru primariile PD. Vom avea grija ca lucrurile sa nu ramina asa”, a declarat Mircea Toader.