Apropierea termenului-limita de depunere a declaratiilor de apartenenta politica, potrivit noului statut al alesilor locali, a accelerat ritmul "transferurilor" de consilieri de la nivel local.
Daca saptamana trecuta pesedistii au fost cei care au taiat de pe lista doi alesi din Consiliul Local Craiova, respectiv Octavian Podeanu si Petre Gongu, in aceasta saptamana a venit randul conservatorilor sa bifeze "pierderile" de pe frontul politic. Consilierul judetean Paul Turturica si consilierul local Eugen Iordache au decis sa renunte la culorile conservatoare si au depus declaratii de apartenenta la alte partide. Paul Turturica a declarat ca a plecat de la conservatori din cauza "atmosferei" din partid si a ales Partidul Romania Mare, fiind curtat intens de reprezentantii acestei formatiuni in ultima perioada. "Am plecat pentru ca nu-mi mai placea atmosfera la partid. Am fost contactat de reprezentantii PRM si l-am ales pentru ca mi s-a parut un partid serios. Nu a fost vorba de functii, pentru ca mi s-a oferit exact aceeasi functie pe care o ocupam si in cadrul PC, cea de vicepresedinte pe probleme organizatorice la organizatia judeteana", a precizat Paul Turturica. O data cu trecerea consilierului Turturica la PRM, conservatorii nu mai sunt reprezentati in CJ decat de Ion Anghel si de vicepresedintele pe probleme economice al consiliului, Constantin Dascalu, care este si presedinte al filialei judetene a PC. Castigator de pe urma luptei pentru consilieri a iesit insa PRM, care dupa plecarea consilierilor Corina Prica, Gheorghe Daniliuc si a vicepresedintelui Victor Odolbasa, a ramas un partid fara reprezentativitate in CJ.
Configuratia politica a consilierilor judeteni, stabilita
Alt ales care a decis sa puna capat relatiei cu Partidul Conservator este consilierul local Eugen Iordache, care a hotarat sa treaca la democrati. Acesta a declarat ca adeziunea sa a fost acceptata ieri dupa-amiaza in cadrul sedintei Biroului Permanent al PD si imediat si-a depus declaratia de apartenenta politica la secretarul Primariei Craiova. "Am plecat in speranta ca gesturile mele politice, in calitate de consilier, vor capata mai multa greutate. Adeziunea mea a fost acceptata de biroul politic si imediat mi-am depus declaratia. Oricum, tin sa precizez ca in consiliul local voi ocupa acelasi loc pe care l-am ocupat si pana acum", a mentionat Eugen Iordache. Consilierul local a mentionat ca in aceeasi sedinta a biroului politic al PD a fost confirmata si adeziunea consilierului local Octavian Podeanu. Singurul reprezentant in consiliul local al conservatorilor a ramas in prezent Dumitru Manescu, care este si presedintele filialei municipale a PC. In timp ce in consiliul local sezonul de migratie politica inca nu s-a sfarsit, in Consiliul Judetean Dolj lucrurile sunt clare. Gheorghe Barbarasa, secretarul general al judetului, a declarat ca si "restantierii" la depunerea declaratiilor, consilierii judeteni Cosmin Enea si Stefan Stoica, au prezentat ieri declaratiile de apartenenta la partidele pe listele carora au fost alesi, configuratia politica in Consiliul Judetean Dolj fiind in prezent stabilita in mod cert.
Configuratia politica
PNL - sase consilieri
PD - noua consilieri
PSD - 19 consilieri
PC - doi consilieri
PRM - un consilier