O administratie publica eficienta si un sistem juridic eficient sunt doua arme de combatere a coruptiei, a declarat ieri seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele. Invitat la Conferinta internationala cu tema a€žAdministratia europeana. Concepte si abordari contemporanea€œ, organizata de Facultatea de Administratie Publica din cadrul ßcolii Nationale de Studii Politice si Administrative, Scheele a scos in evidenta importanta reformarii administratiei publice din Romania. a€žUniunea Europeana risca sa-si piarda legitimitatea daca cetatenii din statele membre constata ca in tarile candidate functioneaza reguli diferitea€œ, a precizat oficialul european.
Jonathan Scheele a adaugat ca toate statele candidate la aderare, precum si cele recent devenite membre isi pun problema reformarii administratiei, astfel incat aceasta sa devina mai transparenta si mai eficienta. çn opinia sa, nici Comisia Europeana si nici alte institutii administrative din UE nu pot pretinde ca sunt perfecte, ci trebuie sa se perfectioneze si sa se adapteze in permanenta la realitatile si provocarile contemporane.
Secretarul de stat pentru cercetare in Ministerul Educatiei si Cercetarii, Anton Anton, prezent la eveniment, a marturisit ca asteapta de la viitorii specialisti in administratie sa reformeze sistemul.