A treia formatiune de la Putere nu mai are cu cine negocia. Partenerii UDMR sunt certati, iar seful statului i-a luat in catarea pustii. Privind cu ingrijorare la colegii "improscati cu noroi", deputatul Lakatos Péter n-a avut curajul sa se ia de Basescu. Sfada dintre PD si PNL a dat peste cap planurile UDMR. Posturile ramase de la PC n-au putut fi impartite.
Parlamentarul bihorean Lakatos Péter spune ca UDMR nu priveste cu ochi buni cearta prelungita dintre PD si PNL. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, deputatul Uniunii s-a aratat ingrijorat de atacurile indreptate impotriva secretarului de stat de la Ministerul Economiei, Nagy Zsolt, acuzat de atentat la siguranta nationala si tradare, dar si a celor incepute impotriva liderului national Markó Béla. "Incercarea de improscare cu noroi a politicienilor este o metoda tipic damboviteana", a declarat deputatul, acuzand procuratura de "scurgere intentionata de informatii defaimatoare si fara acoperire". "Aici nu e vorba nici de atentat, nici de tradare, ci de diversiune. Este o campanie mediatica instrumentata politic" a spus el lasand sa se inteleaga ca in spatele acestor jocuri s-ar afla presedintele Basescu, dar i-a fost frica sa-l nominalizeze. In contextul noului scandal guvernamental creat, lipsa de curaj a deputatului poate fi pusa tocmai pe speranta colegilor sai din UDMR de a se infrupta cat mai mult din posturile vacante ramase dupa retragerea conservatorilor de la guvernare. Sfada dintre PD si PNL pe MEC si OPSIP au dat peste cap planurile UDMR.
Deputatul Lakatos recunoaste ca organizatia politica din care face parte ar vrea sa prinda cat mai multe posturi de secretari de stat si sefi de agentii, dar pana acum nu au avut cu cine negocia, partenerii lor de la Guvern fiind din nou certati. "Nu pot sa concep cum liderii unui partid nu pot sa ia niciodata o decizie serioasa pana nu fug mai intai la tatucul lor de la Cotroceni",
si-a exprimat nedumerirea parlamentarul UDMR.