Liderul UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler, ministru delegat pentru Comert, a declarat la Deva ca UDMR este supusa unor presiuni si chiar santajului din partea partenerilor din Coalitie, iar dupa integrarea in UE va decide daca mai ramane in Coalitie.
"Unele initiative populiste ale colegilor din Coalitie sunt propulsate in media inainte de a fi discutate si coordonate la nivelul Coalitiei. De multe ori, suntem pusi in fata unor propuneri care sunt deja publice si in acest fel se pune presiune asupra noastra. Nu intelegem sa fim pusi in fata unor fapte gata implinite fara ca ele sa fie discutate in Coalitie", a declarat liderul UDMR Hunedoara.
"Nu acceptam nici negocieri, nici reformulari si, pentru acest motiv, dupa 1 ianuarie 2007 vom face o analiza si vom trage concluziile privitoare la participarea noastra pe scena politica. Evident, ne dorim in primul rand sa functioneaze Coalitia conform protocolului si sa se implineasca mandatul pentru care a fost imputernicita si sa terminam cei patru ani de guvernare prin finalizarea tuturor punctelor propuse. In acelasi timp, nu ne dorim sa continuam o actiune politica neclara si in care sa fim supusi la tot felul de presiuni si santaj", a adaugat liderul UDMR Hunedoara. (A.M.)