Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Dolj a anuntat ca duminica, in jurul orei 17.00, politistii au fost sesizati ca in comuna Scaesti - sat Valea lui Patru, in apropierea sectiei de votare, au oprit trei autoturisme ai caror pasageri erau suspectati de turism electoral.
La fata locului a ajuns o echipa de politisti, care a stabilit ca in cele trei autoturisme se aflau mai multe persoane de etnie roma, majoritatea din comuna Breasta, care venisera in sat la o nunta. Inainte de a ajunge la nunta, romii au oprit la sectia de votare. Observand ca nu sunt din localitate, politistul de la intrarea in sectie le-a atras atentia sa nu voteze daca au mai facut-o si in localitatea de domiciliu. Unii romi au facut cale intoarsa, insa altii, printre care si Nicolita Duduianu, de 25 de ani, Nela Blencoi, de 40 de ani, si Nicolita Firu, de 58 de ani, toate din comuna Breasta, au votat. In urma verificarilor s-a stabilit ca femeile si-au exercitat dreptul de vot de doua ori, o data la Sectia de votare nr. 265 Obedin din localitatea de domiciliu, pe listele permanente, si a doua oara la Sectia de votare nr. 467 Valea lui Patru, din comuna Scaesti, pe listele speciale. Pe numele celor trei au fost intocmite dosare penale pentru savarsirea infractiunii de vot multiplu.

Alte incidente electorale

Doljul a "dat" duminica primul dosar penal intocmit pentru comiterea infractiunii de vot multiplu dintre cele 45 de acest fel descoperite la nivelul intregii tari. IPJ Dolj a comunicat ca, duminica dimineata, in jurul orei 8.45, presedinta Sectiei de votare nr. 73 din Craiova a observat ca Ion Diaconu, de 58 de ani, din localitate, care reprezenta Partidul Romania Mare in biroul electoral al sectiei, a votat de doua ori, o data pe lista permanenta si a doua oara pe lista suplimentara de la aceeasi sectie de votare. Craioveanul a recunoscut in fata politistilor ca a votat de doua ori, iar pe numele sau a fost intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vot multiplu. Dupa incident, Biroul Electoral Judetean (BEJ) Dolj a dispus inlocuirea lui Diaconu din Biroul Electoral al Sectiei nr. 73 cu un reprezentant al PNG.
Alt incident a avut loc la Sectia de votare nr. 195 din Bechet, unde, la ora 10.25, s-a observat faptul ca a disparut o stampila cu mentiunea "VOTAT".
Procesul electoral a fost intrerupt aproape o jumatate de ora, dupa care a fost reluat in conditii normale. Stampila nu a mai fost gasita de politisti, care efectueaza cercetari pentru a stabili conditiile in care a disparut.

Turism electoral semnalat la Almaj

Politistii doljeni au fost sesizati duminica, in jurul orei 20.30, de catre reprezentantii BEJ, care au explicat ca un partid politic a semnalat faptul ca pe listele suplimentare de la Sectia nr. 223 Almaj au votat mai multe persoane care fusesera si la sectiile unde isi au domiciliul. IPJ Dolj a precizat ca sesizarea a fost inregistrata si se fac verificari pentru a se stabili daca persoanele care au votat pe listele suplimentare au mai votat si in localitatile de domiciliu.
Alt incident a fost inregistrat la Dabuleni, unde o membra din biroul electoral al Sectiei de votare nr. 204, Lucia Cimpoieru, a sesizat faptul ca, in aceeasi zi, in timp ce se indrepta catre sectie, a fost amenintata de Dorian Varcan, de 41 de ani, din Dabuleni. Plangerea penala a fost inregistrata la Politia Dabuleni, in acest caz fiind facute verificari pentru a se stabili daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de amenintare.