Traian Basescu a dorit sa arate ca a primit avizul 1181 de la INEC.
"Obiectul expertizei a fost urmatorul: prin adresa din 31.11.2009 s-a solicitat cu privire la o inregistrare de pe un CD intocmirea unui aviz sa se stabileasca daca inregistrarea contine urme de interventie tehnica in sensul modificarii integritatii. CD-ul a reprodus fidel inregistrarea din ziarul Gardianul", a spus Traian Basescu.
Presedintele a citit concluziile avizului pe care a promis ca le va folosi si in procesul cu Dinu Patriciu.
"Inregistrarea contestata contine elemente de editare computerizata in sensul alterarii integritatii, nu este autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice".
"Se pare ca unii incearca sa castige alegerile prin realizarea unor falsuri si prin minciuna. Dincolo de concluziile avizului am si eu, cu permisiunea dumneavoastra, o concluzie: Sa iti fie rusine, Dinu Patriciu!". Aceasta a fost concluzia lui Traian Basescu.
"Institutul National de Expertiza Criminalistica nu ne-a solicitat, in ultimele zile, suportul electronic pe care noi am avut in faza initiala aceasta imagine. S-a spus acum ca expertiza s-a facut pe o copie fidela a ceea ce noi am difuzat", a spus, in replica, Alecu Racoviceanu, directorul ziarului "Gardianul", la Realitatea TV.
Mai mult, spune jurnalistul, "nu este vorba de o expertiza, ci de o analiza facuta pe niste imagini pe care nu le cunosc".
"Imaginile puse pe site nu mi-au fost solicitate de expertii acestei institutii", incheie jurnalistul.
Pe 26 noiembrie, la o zi dupa ce Dinu Patriciu a afirmat ca presedintele ar fi lovit un copil cu pumnul la un miting electoral din 2004, de la Ploiesti, ziarul Gardianul a publicat un film in care Traian Basescu pare ca loveste un copil in fata. Imaginile publicate de ziarul Gardianul au fost surprinse la Ploiesti, unde fusese amenajata o scena pe care Traian Basescu se aplecase pentru a lua un memoriu de la o femeie. Copilul se afla chiar langa aceasta, iar camera de luat vederi a surprins cand Traian Basescu pare ca il loveste cu pumnul pe copil.