Pe internet ("Lapte si miere. Un blog nu prea dulce") circula unele supozitii privind starea de sanatate a presedintelui Traian Basescu, pe care le puteti citi in continuare.
'Corneliu Vadim Tudor il da pe Traian Basescu bolnav de cancer generalizat si ii mai acorda maximum cateva luni de viata. Poate ar fi parut amuzant daca CVT ar fi publicat stirea la rubrica semnata cu pseudonimul Alcibiade, insa seful PRM cere public explicatii oficiale si retragerea lui Basescu din functie, urmand modelul lui Boris Eltin.
Este oare Basescu bolnav? In campanie el spunea ca e sanatos tun, adaugand ca si-a facut injectiile. (Ei, asta cu injectiile nu e cea mai buna dovada). Intrebat fiind daca nu cumva ar fi bine ca starea medicala a presedintelui sa fie stiuta de populatie, Basescu a dat un raspuns destul de ciudat: "Da, ar trebui facuta o lege in acest sens" (citare aproximativa). Evident ca daca Basescu doreste, poate sa-si puna analizele pe presidency.ro si maine. Are nevoie de o lege in sensul asta?
Basescu mai spunea ca starea lui de sanatate este perfecta si ca e la curent cu zvonurile care circula. Ce temei au zvonurile privind starea de sanatate a presedintelui ?
• Incepand cu 2009, Basescu si-a pierdut vioiciunea de altadata. Dificultatile in a tine discursuri sunt evidente. A se observa si dubla greseala cu Kabul in loc de Cahul, ca si dubla greseala cu unirea din 1959 in loc de 1859, scaparea unei decoratii pe jos la o ceremonie.
• In campania electorala a fost lent si adesea a parut obosit. Hainele ii cad pe corpul tot mai subtiat si slabit.
• Basescu nu mai apare aproape deloc in public. In emisiunile televizate zambeste mai rar. Poate ca ultima emisiune, cea de la Dan Diaconescu ar fi o exceptie. Desi planuia sa vina lunar la OTV, luna aceasta n-a mai aparut.
• Intr-o emisiune TV, Viorel Hrebenciuc spunea ceva de genul: "Sper sa se schimbe in acesti 5 ani, daca-i mai apuca". Si Mircea Geoana, si Crin Antonescu au spus la TV ca starea de sanatate a presedintelui Basescu trebuie sa fie cunoscuta de opinia publica.
• Se vorbeste voalat despre o eventuala suspendare a lui Basescu, admitand ca vor trebui sa-l suspende daca face greseli. S-ar putea sa nu fie totusi vorba de greseli, gen inclacarea Constitutiei.
• Corneliu Vadim Vadim scrie despre acest subiect de cateva saptamani. Ceea ce afirma poate fi real. De ce nu s-a dezbatut la Gadea in emisiune? Daca in 2006, cand vorbea tot despre starea de sanatate a lui Basescu, CVT avea dreptate, de ce n-ar avea si acum?
• PD-L a inceput o ofensiva impotriva pastrarii lui Mircea Geoana in functia de presedinte al Senatului. De ce oare? In momentul de fata functia de presedinte al Senatului avantajeaza PSD - Geoana fiind al doilea om in stat, in caz de urgenta presedintele Senatului devenind automat presedinte interimar.
E de urmarit ce se mai intampla. In orice caz, ii uram lui Traian Basescu sanatate, ca-i mai buna decat toate. Probabil, in perioada urmatoare vor iesi la suprafata detalii despre starea de sanatate a Presedintelui Romaniei.'