Candidatul Aliantei PNL-PD la Presedintie, Traian Basescu, si-a prezentat la sfarsitul saptamanii programul electoral in Banat si in Ardeal.

Calin Popescu Tariceanu, Mona Musca, Sorin Frunzaverde, Valeriu Tabara, Varujan Vosganian, Adriean Videanu, precum si reprezentanti ai organizatiilor locale ale PNL si PD l-au insotit pe candidatul democrato-liberal in turneu. Presedintele PD a reusit sa mobilizeze publicul strans in cele trei judete gratie atitudinii sale degajate. In Arad, Basescu a cantat "Noi suntem romani", alaturi de oamenii stransi in fata Palatului Administrativ, iar la Timisoara a laudat spiritul revolutionar al locuitorilor orasului. Liderii locali ai Aliantei nu au uitat de ziua de nastere a lui Traian Basescu, tinand sa-i ureze "La Multi Ani" si invitand electoratul sa-i faca cel mai frumos cadou si sa voteze D.A. pe 28 noiembrie. Echipa lui Basescu a facut tot posibilul pentru a convinge electoratul sa-i voteze pe aliati.
Turneul prin Banat al candidatului A.D.A. la Presedintia Romaniei, Traian Basescu, a fost marcat, la Timisoara, de incercari de intimidare din partea autoritatilor. Doisprezece tineri care innodau esarfe portocalii prin oras au fost ridicati si dusi la sectiile de politie. Traian Basescu a facut un protest public, adresat organismelor statului, Politiei si ministrului de Interne, prin care a acuzat institutiile tarii de subordonare politica. In plus, liderul PD a tinut sa le multumeasca celor de la PSD, care impartisera barcute portocalii timisorenilor ca sa reaminteasca de "flota lui Basescu". "As vrea ca toata Bega sa fie portocalie in urmatoarele zile", a declarat Basescu.

Basescu insista pe o dezbatere fata in fata

Liderul PD nu a ezitat sa-l acuze din nou pe Adrian Nastase ca nu are curajul unei confruntari directe. Traian Basescu l-a invitat pe seful PSD, in mod public, la o intalnire de dezbateri in doi. Mai mult, Basescu a declarat ca este dispus sa renunte la timpii de antena pe care ii are acordati discutiilor cu alti candidati pentru a se putea intalni fata in fata doar cu Adrian Nastase.
In discursul sau, Basescu nu s-a limitat doar la acuzarea liderului PSD. Co-presedintele Aliantei D.A. l-a criticat si pe Ion Iliescu, care a intrat in campanie. "Stafia lui Ion Iliescu bantuie prin tara cerand voturi pentru PSD.
Ar trebui sa-si faca nod la batista sa-si aduca aminte ca in calitate de presedinte al Romaniei nu trebuie sa reprezinte interesele PSD, ci pe ale romanilor", a spus Basescu.