DeCeNews : Ponta: scandalul plagiatului, o metoda securista a lui Basescu

Premierul Victor Ponta l-a acuzat dur pe Traian Basescu si sustine ca acesta se afla in spatele scandalului cu teza de doctorat plagiata. Premierul sustine ca Basescu foloseste metode securiste, insa ii va trimite o carte cu dedicatie pe care ii va scrie "de data aceasta nu a-ti reusit, mai incercati". Ponta l-a acuzat pe Daniel Funeriu ca a facut jocurile presedintelui si a trimis "o anonima" la revista Nature.
Ponta crede ca totul a fost pus la cale de Basescu, care a inceput atacul inca de saptamana trecuta cand l-a numit insistent "doctor Victor Ponta". "Consilierul presedintelui s-a dus la cineva de la revista Nature si i-a spus cum am plagiat eu. La Basescu, stiti foarte bine cu ce se ocupa consilierii sai (...) Romania a fost condusa cu santaj si dosare, prin metode securiste. Ma astept si ma asteptam la acest gen de atacuri, de altfel, nici nu este primul", a mai spus premierul. "O sa ii trimit un volum cu dedicacati in care ii spun: de data asta nu a-ti reusit, mai incercati, domnule presedinte", a spus Ponta.
"Cred ca si ultimul copil isi da seama. Cine ma tot facea ‘dottore, dottore’? Si cine a dus sursa anonima? Funeriu e sursa anonima", a adaugat premierul.
Ponta a precizat ca la bibliografia tezei sale de doctorat sunt trecuti inclusiv autorii pe care a fost acuzat ca i-a plagiat. "Domnul Diaconu, domnul Vasile Cretu, profesori de Drept - la Drept e mai greu sa inventezi lucruri, ci poti doar sa scrii despre institutii care exista deja", a spus Victor Ponta.
"Mai mult, cel de care sunt acuzat ca i-am plagiat lucrarea, Ion Diaconu, este cel care a scris o prefata elogioasa la lucrarea mea de doctorata. Imi cer iertare profesorilor din comisie, dar nu avem de unde sa stiu acum 10 ani cu ce se va ocupa Basescu", a precizat prim ministrul.
"Lucrarea domnului Diaconu are 30 de pagini, este foarte buna, se face o descriere a statutului proaspat aprobat pe atunci. In 410 pagini am plagiat cele 30 de pagini ale domnului profesor Diaconu. Ma prezint la comisia de specialitate, am inteles cp exista in cadrul Ministerul Educatiei si sunt gata sa dau toate explicatiile necesare. Singurul repros este faptul ca nu am pus in subsolul paginii autorul, ci la sfarsit, in bibliografie. Daca aceasta este o greseala, sunt gata sa platesc pentru ea", a declarat Victor Ponta.