Traian Basescu a anuntat ca ii va da in judecata pe Dinu Patriciu si ziarul "Gardianul", pe care ii considera responsabili de difuzarea unui clip trucat din care reiese ca seful statului ar fi lovit un copil de 10 ani in timpul alegerilor din toamna anului 2004, la un miting electoral la Ploiesti.
"La 20 de ani de la Revolutie, romanii nu mai pot fi pacaliti, manipulati cu filme trucate in care, fars rusine, amesteca viata unui copil, un copil care este supus unei presiuni mediatice extraordinare doar in interesul candidatului Mircea Geoana, utilizandu-se pentru aceasta filme trucate", a spus Traian Basescu.
Presedintele a intrebat presa daca inainte de a difuza respectivul clip a cerut o expertiza de la Institutul National de Expertiza.
"In ultimele zile ale acestei campanii a iesit la suprafata toata mizeria din spatele lui Mircea Geoana", a continuat Traian Basescu. Mai mult, spune presedintele, "folosirea trusturilor de presa in favoarea unui singur candidat este necinstita".
"Obiectivele acestor rechini iesiti la suprafata, Vintu, Patriciu si Voiculescu, care manipuleaza constiinte prin trusturile de presa, sunt legate de ceea ce nu au putut sa inhate in timpul linistii garantate de Iliescu, Nastase si Geoana ca ministru de Externe si sunt flamanzi sa smulga noi bucati de prada din economia romaneasca", a incheiat presedintele.