O parte dintre spectatorii prezenti marti seara la Festivalul "George Enescu" au inceput sa huiduie in momentul in care ministrul Culturii Theodor Paleologu a rostit numele lui Traian Basescu, in timp ce oferea violonistului si dirijorului rus Maxim Vengerov o decoratie din partea sefului statului.
La Sala Palatului din Bucuresti, a fost prezent Maxim Vengerov, una dintre personalitatile prezente Festivalului "George Enescu", a dirijat Orchestra Filarmonicii "George Enescu", care i-a avut solisti pe Alexandru Tomescu (vioara), Horia Mihail (pian) si Razvan Suma (violoncel).
Dupa concert, aplaudat indelung de asistenta, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a urcat pe scena, pentru a-i inmana dirijorului rus ordinulul "Merit cultural" in grad de Cavaler pentru merite deosebite in promovarea Festivalului si Concursului International "George Enescu".
Publicul si-a manifestat iritarea fata de modul in care functiona instalatia de sonorizare, neintelegandu-se nimic din ceea ce se vorbea pe scena.
In momentul in care mesajul ministrului a putut fi auzit, mai multe persoane din sala au inceput sa huiduie, la auzul numelui lui Traian Basescu, dinstinctia fiind oferita din partea Presedintiei Romaniei.
Nu a fost prima oara cand presedintele Traian Basescu a fost huiduit. Probabil ca deja s-a obisnuit cu nemultumirile romanilor.
Presedintele statului a mai fost huiduit in luna iulie, la Universitatea de Vara si Tabara Studenteasca "Tusvanyos", la Baile Tusnad. Acesta a declarat: "Avem nevoie de o crestere a autonomiei a tuturor localitatilor din Romania. Cu un singur amendament! Nu aplaudati pana nu va spun si amendamentul: egala autonomie la Odorheiul Secuiesc precum la Tulcea sau la Caracal". Auditoriul prezent a intrerupt atunci discursul presedintelui, huiduind si fluierand.
Sa fie oare ultimul cantec de lebada?