"Sunt foarte multi care prefera sa dea lectii, decat sa vina sa miste lucrurile", a spus Basescu la RRA, facand referire la cei care nu vor sa se implice in guvernare. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, l-a mustrat miercuri pe prim-ministrul Emil Boc pentru decizia de anul trecut privind majorarea TVA care a atras dupa sine explozia preturilor, afectand astfel toata populatia.
Presedintele Traian Basescu a fost invitat, joi, la Radio Romania Actualitati.
Seful statului a vorbit despre scandalul din vama Constanta si demiterea secretarului general al MAI, necesitatea disponibilizarilor din MAI, despre privatizarea managementului regiilor autonome si sistemul fiscal din Romania, despre care spune ca, desi este complicat, nivelul sau nu este ridicat, comparativ cu alte state.
In interviul de la RRA, presedintele Traian Basescu le-a raspuns si "celor care vin sa dea lectii" si i-a invitat "sa vina sa miste lucruri" in Romania.
"Cand le spui vino sa lucrezi, daca tot vorbesti, nu ai vrea sa ocupi o functie in aparatul de stat. Parca il pici cu ceara. Lectii sunt foarte multi care dau, inclusiv Banca Nationala e un continuu profesor. Intrebati pe unul dintre ei daca vrea sa fie ministru. Puneti o intrebare unuia din ei. Sunt foarte multi care prefera sa dea lectii, decat sa vina sa miste lucrurile. Aceasta realitate exista. Va pot enumera vreo zece oameni foarte destepti apreciati, ni-i dau ziaristii parca ne-ar citi din Biblie, dar spune-i sa vina ministru de Finante sau prim-ministru, sa vedeti cum dau inapoi si nu stiu unde sa fuga. Este o mare diferenta intre a da din gura si a-ti asuma responsabilitati. Doar dau un semnal acelor domni care dau lectii toata ziua. E una sa vorbesti din tribuna si alta sa fii in arena. Ii invit in arena pe cei care dau lectii. Vreau sa vad unul la televizor, dintre cei care dau lectii competent sa dea un telefon si sa anunte: Eu vreau sa fiu prim-ministru", a spus Basescu.