Vicepresedintele PDL nu va mai ocupa scaunul de ministru in Guvernul Mihai Razvan Ungureanu. Alaturi de Elena Udrea, toti ministrii PDL din Guvernul Boc nu vor face parte si din cabinetul lui Mihai Razvan Ungureanu.
Toti ministrii PDL din Guvernul Boc nu vor mai face parte din Cabinetul Ungureanu. Elena Udrea si Anca Boagiu au propus un guvern de tineri, pe cat posibil tehnocrati, varianta sustinuta de Emil Boc si votata de liderii PDL in aceasta dimineata.
Ministrul interimar al Dezvoltarii, Elena Udrea, se retrage din Guvern si nu va mai face parte din Executivul Mihai Razvan Ungureanu. Gestul sau apare la doar o zi dupa ce prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde declarase ca Udrea nu ar mai trebui sa faca parte din Guvern, iar ministerul sau ar trebui desfiintat.
Cabinet Ungureanu: Vass - Economie, Radulescu - Agricultura, Boureanu - Comunicatii - SURSE
Noul Guvern trebuie sa intruneasca, pentru a fi investit de Parlament, voturile majoritatii deputatilor si senatorilor, respectiv 233 de voturi.
Puterea se bazeaza pe voturile a 245 de parlamentari, in contextul in care, in prezent, are 177 de deputati si 68 de senatori, incluzandu-l si pe Iulian Urban, care s-a declarat independent, dar afiliat la PDL.
Opozitia are 147 de deputati si 66 de senatori si a anuntat ca va vota impotriva Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu, potrivit liderului PNL, Crin Antonescu.
In Parlament mai exista cinci deputati si un senator neafiliati.
Potrivit Constitutiei, Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.
Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, care ar putea avea loc cel mai probabil joi.
De asemenea, legea fundamentala stabileste ca mandatul premierului interimar nu poate sa depaseasca 45 de zile, iar candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a itregii liste a Guvernului.