Delegatia Permanenta a Tineretului National Liberal (TNL) a cerut, printr-o rezolutie adoptata sambata seara eliminarea din viata PNL a celor care au dovedit lipsa de respect fata de ceilalti colegi liberali, care au desconsiderat regulile partidului si care au aruncat cu noroi in partid si in oamenii sai reprezentativi. Tinerii liberali au precizat in rezolutia adoptata ca pentru ei "partidul ar trebui sa fie ca un stup de albine: bine organizat, bine structurat, bine aparat", adaugand ca "intr-un astfel de stup bondarii, viespile si trantorii nu au ce cauta", mai ales in conditiile in care si-au gasit o alta regina. Ei au spus ca a venit momentul ca trantorii, bondarii si viespile sa-si urmeze "regina" de imprumut, sa plece din stupul PNL si sa-si cladeasca un nou stup. In acest sens, presedintele TNL, deputatul Cristian Adomnitei, a declarat ieri ca "regina" la care s-a facut referire este presedintele Traian Basescu.
Mai mult, tinerii liberali sustin ca nu mai accepta ca pe scena politica sa mai joace un rol oameni carora li s-a dat sa duca stindardul luptei impotriva coruptiei si au facut-o in minciuna. Astfel, ei cer retragerea din viata publica si demisia din functia de senator a fostului ministru al Justitiei Rodica Stanoiu, pe motiv ca "nu poti sa fii o lichea a sistemului totalitar si, in acelasi timp, sa lupti din fruntea Ministerului Justitiei in perioada 2000-2004 impotriva comunismului". In plus, Cristian Adomnitei a subliniat ca Stanoiu primeste in continuare bani publici, adaugand ca acest lucru nu e normal, avand in vedere trecutul ei.
Pe de alta parte, TNL si-a facut ordine si in propriul stup inlocuindu-l pe secretarul general, Florin Ulmeanu, pentru comportament si limbaj neadecvat cu Ingrid Zarrour. (N.N.)