Ambasadorul Romaniei la Copenhaga, Toader Paleologu, a anuntat joi ca i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa il retraga din functia de ambasador, precizand ca s-a inscris, miercuri, in PD-L si ca va candida din partea acestui partid, in Sectorul 2, la alegerile generale. "Am acceptat cu bucurie propunerea onoranta a PD-L de a candida la alegerile parlamentare, in sectorul 2 al Capitalei. Experienta ca ambasador al tarii noastre m-a convins ca Romania are nevoie de un efort reformator pornit din interior. Cred ca doar prin transformarea realitatilor din tara ne putem asigura statutul european", a declarat Toader Paleologu.
Referindu-se la cererea de retragere din functia de ambasador, pe care i-a adresat-o sefului statului, Paleologu a spus: "Aceasta chestiune isi urmeaza cursul. Deci nu mai sunt ambasador in Danemarca din momentul in care se va publica in Monitorul Oficial", a explicat el.
Paleologu a mai aratat ca va candida la Camera Deputatilor, in colegiul 9 din Sectorul 2. "Voi candida in cartierul meu, in care am crescut si pe care il iubesc atat de mult. Perimetrul acesta este patria mea, am un patriotism foarte dezvoltat", a aratat ambasadorul.
Toader Paleologu a sustinut ca PD-L este "cel mai bine plasat" pentru a continua "speranta" Aliantei D.A. El a completat ca, desi tatal sau a fost senator PNL, iar unchiul sau a avut functia de ministru liberal in perioada interbelica, nu crede ca PNL "detine monopolul traditiei liberale" in Romania.