Varfurile de lance in lupta electorala impotriva lui Basescu, Ludovic Orban si Dan Motreanu, s-au intalnit ieri pentru a pune la punct detalile organizatorice legate de modul in care va decurge campania. Intalnirea a fost urmata aseara si de intrunirea BPC al partidului, in cadrul careia a fost abordata aceeasi tema.

Directorul de campanie al PNL, Ludovic Orban, si secretarul general al partidului, Dan Motreanu, au pus la punct detaliile organizatorice legate de echipele, conceptul si planul de campanie impotriva presedintelui suspendat. Potrivit unor surse liberale, acest tip de intalniri de lucru vor fi zilnice. In acelasi scop a fost programata ieri si intrunirea Biroului Politic Central al PNL, pentru ca liderii liberalii sa ia cunostinta de modul in care va decurge campania si, eventual, pentru a fi aduse ajustarile necesare, au adaugat sursele citate. Dupa cum a anuntat chiar liderul PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, liberalii vor miza pe contactul direct cu cetatenii, in incercarea de a-i convinge ca Basescu a incalcat Constitutia si ca "sunt elemente foarte grave de coruptie care il privesc". In acest sens, PNL va miza pe voluntari, atat la centru, cat mai ales in organizatiile judetene.
Potrivit unor surse interne, campania liberalilor se va axa, printre altele, pe modul in care Basescu ar fi protejat afacerile fostului sau consilier Elena Udrea. In acest sens, se va incerca o preluare a "modelului Biletelul" lansat de Udrea, pentru a se sugera faptul ca presedintele ar fi intervenit pe langa premier, la inceputul mandatului, si i-ar fi transmis acestuia ca este interesat de RAPPS, Oficiul pentru Migratia Fortelor de Munca si ANSVS (Autoritatea Nationala Santiar-Veterinara). In toate cele trei cazuri este implicata Elena Udrea si sotul ei, Dorin Cocos. Casa din Strada Mihaileanu, dosar in care presedintele a fost reprezentat de avocatul Udrea, figureaza si ea printre capetele de acuzare ale campaniei PNL, ca si biletelul ALRO sau rezolutia in cazul Art Construct.
Acuze de incalcare a Constitutiei
O alta componenta a campaniei PNL se va concentra pe ceea ce liberalii considera abuzuri si incalcari grave ale Constitutiei comise de Basescu: pornind de la cazul fostului ministru al Apararii si mergand pana la mult mai recentul caz - Cioroianu.