Liberalii vor convoca congresul ordinar al PNL, conform prevederilor statutului formatiunii, cel mai probabil in luna iulie, la sase luni de la Delegatia Permanenta, pentru sefia partidului exprimandu-si intentia de a candida, pana in acest moment, Calin Popescu-Tariceanu si Ludovic Orban.
Actualul presedinte al PNL, Calin Popescu-Tariceanu, si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat de presedinte al formatiunii, in sedinta unui BPC din luna iunie, dupa alegerile locale.
La randul sau, Ludovic Orban a confirmat ca isi va depune candidatura pentru sefia PNL. "Da, voi candida pentru functia de presedinte al PNL, la congresul ordinar de anul viitor", a declarat Ludovic Orban.
Pe de alta parte, liberalul Crin Antonescu a declarat luni, pentru Mediafax, ca nu exclude candidatura la sefia partidului, mentionand ca nu a luat o decizie in acest sens. "Este o ipoteza pe care nu o confirm, dar nici nu o exclud. Nu am luat o hotarare in aceasta privinta. Deocamdata sunt preocupat de intrarea partidului in noul dispozitiv de lupta si anume acela de partid de opozitie", a spus Antonescu.
Orban a mai declarat ca liberalii nu au discutat inca despre programul pentru convocarea congresului ordinar din 2009, mentionand ca statutul contine un articol, potrivit caruia congresul se organizeaza la 6 luni de la data Delegatiei Permanente consacrata congresului. "Inca nu am discutat programul pentru convocarea congresului. Vom discuta cu siguranta dupa sarbatori", a sustinut Ludovic Orban. El a precizat ca in Delegatia Permanenta consacrata convocarii congresului se va discuta si despre rezultatul alegerilor parlamentare, dar si despre nemultumirile privind mandatul PNL la negocierile pentru formarea noului guvern, avand in vedere faptul ca liberalii nu s-au mai intrunit in DP pentru analiza acestor chestiuni inainte de sarbatori.