Vicepresedintii PNL i-au sugerat premierului Calin Popescu Tariceanu sa nu mearga la Palatul Cotroceni, la intalnirea cu seful statului, si sa-i solicite lui Traian Basescu sa spuna public ceea ce are de spus in legatura cu nominalizarea Noricai Nicolai pentru fotoliul de ministru al Justitiei.
Potrivit unor surse PNL, majoritatea membrilor conducerii formatiunii liberale au discutat telefonic cu premierul Tariceanu, sugerandu-i acestuia ca ar fi bine sa nu dea curs invitatiei sefului statului.
De asemenea, Tariceanu a fost sfatuit sa ceara presedintelui sa faca publice problemele legate de nominazarea Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei, in conditiile in care premierul a anuntat deja ca nu va renunta la aceasta nominalizare.
Au fost si pareri mai transante din partea vicepresedintilor PNL, care au calificat atitudinea lui Basescu drept "o noua golanie" a acestuia, apreciind ca trebuie ignorata.
Desi nu a luat inca o decizie cu privire la invitatia adresata de seful statului, potrivit surselor citate, premierul Tariceanu inclina sa nu mearga la discutiile cu presedintele Traian Basescu.