Premierul Calin Popescu-Tariceanu a recomandat ministrilor ca joi, de Ziua Mondiala a Protectiei Mediului, sa vina la birou cu metroul, autobuzul sau chiar pe jos, ca un indemn adresat cetatenilor pentru reducerea poluarii, au declarat miercuri agentiei Mediafax, surse ministeriale.
Contactat de Mediafax, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a confirmat informatia, precizand ca personal se va deplasa joi cu metroul, iar distanta ramasa intre statia de metrou si minister o va parcurge pe jos.
Ministerul Culturii si Cultelor a cerut institutiilor de cultura din Romania sa opreasca joi progresiv iluminatul exterior al cladirilor in care functioneaza, cu ocazia Zilei Mediului, incepand cu ora 21.30.
Cu prilejul manifestarilor ocazionate de Ziua Mediului - 5 iunie 2008 - va fi derulata o campanie nationala de constientizare a populatiei cu privire la necesitatea protejarii resurselor naturale.
Ziua Mondiala a Protectiei Mediului a fost instituita in 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite pentru celebrarea Conferintei "Ecologia Umana" de la Stockholm. Aceasta sarbatoare este marcata anual si reprezinta elementul cel mai important al Programului Ecologic al Natiunilor Unite (UNEP).