Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat joi ca ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a votat in calitate de parlamentar, dar ar fi trebuit sa arate o anume "linie si conduita" colegilor din PNL, iar din cauza situatiei create acum deputatul liberal trebuie sa "dezlege nodul incalcit".
Seful Guvernului a precizat insa ca punctul de vedere expus de Cristian Adomnitei in Parlament, din postura de ministru, a fost unul corect. "In Parlament, ministrul si-a prezentat punctul de vedere ca ministru si cred ca a facut o argumentatie serioasa pe aceasta chestiune. El ramane in continuare, totusi, sa dezlege acest nod incalcit, pentru ca este responsabilitatea lui", a mai spus Tariceanu.
Premierul Tariceanu a discutat miercuri cu ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, despre pozitia acestuia in Parlament in cazul cresterii salariilor profesorilor, seful Guvernului aratand ca majorarea, care presupune fonduri reprezentand circa 1% din PIB in 2009, va antrena si alte revendicari salariale. Adomnitei a spus ca este constient de presiunile bugetare si sindicale pe care le genereaza votul din Parlament, dar i-a spus premierului Tariceanu ca a fost un vot in unanimitate si ca el nu putea vota altfel.