Premierul Calin Popescu-Tariceanu a fost cea mai mediatizata personalitate politica la televiziunile nationale din Romania, dar si la principalele radiouri, in perioada 1-29 februarie, in ceea ce priveste durata si numarul interventiilor in emisiunile de stiri, potrivit unei monitorizari a CNA.
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a realizat un clasament al celor mai mediatizate personalitati si partide politice, in functie de numarul de aparitii si interventii si de durata acestora, in emisiunile de stiri si de dezbatere ale posturilor nationale de televiziune si de radio. Monitorizarea a vizat perioada 1-29 februarie si s-a facut la posturile de televiziune TVR1, TVR2, Antena 1, Antena 3, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV, B1 TV, National TV, OTV, si de radio - Radio Romania Actualitati, Europa FM si Radio Guerrilla.
Astfel, premierul Calin Popescu-Tariceanu (PNL) s-a clasat pe primul loc intr-un top al celor mai mediatizate 25 de personalitati politice, in emisiunile de stiri de la televiziunile monitorizate, cu 114 interventii (2.416 secunde). El a fost urmat in top de presedintele Traian Basescu, care a aparut in stirile TV timp de 2.404 secunde (79 de interventii) si Mircea Geoana (PSD) - 2.017 secunde (83 de interventii).
Premierul Tariceanu a fost cea mai mediatizata personalitate politica si in emisiunile de stiri de la radio, cu 49 de interventii si 1.484 de secunde. El este urmat in top de Eugen Nicolaescu (1.028 secunde) si Mircea Geoana (726 secunde), dar si de: Traian Basescu, Emil Boc, Varujan Vosganian, Paul Pacuraru, Ludovic Orban, Bogdan Olteanu, Adrian Nastase, Lasylo Borbelz, Marko Bela, Cristian David, Crin Antonescu, Mihai Voicu, Adrian Cioroianu, Andrei Chiliman, Marian Vanghelie, Adriean Videanu, Ovidiu Silaghi, Ilie Sarbu, Cristian Diaconescu, Marius Oprea, Ion Iliescu.
In ceea ce priveste emisiunile de dezbateri de la televiziuni, cele mai mediatizate personalitati au fost: Cristian Diaconescu (PSD) - 21 de prezente, Marian Oprea (PNG-CD) - 17 prezente si Lucian Bolcas (PRM) si Petre Roman (FD) - cate 15 prezente. In top urmeaza: Sergiu Andon, Adrian Nastase, Serban Nicolae, Adrian Paunescu, Madalin Voicu, Victor Ponta, Cezar Preda, Titus Corlatean, Norica Nicolai, Cosmin Gusa, Ioan Ghise, Aurelian Pavelescu, Lavinia Sandru, Crin Antonescu, Gheorghe Funar, Sorin Oprescu, Sorin Paveliu, Marian Vanghelie, Mircea Geoana, Radu Berceanu si Ecaterina Andronescu.
In emisiunile de dezbatere de la radio, Mircea Geoana (PSD) si Varuja Vosganian (PNL) isi impart primul loc al clasamentului celor mai mediatizate personalitati politice, cu cate 10 prezente. Ei sunt urmati de Calin Popescu-Tariceanu (8 prezente), Marius Oprea (7 prezente), Ludovic Orban, Traian Basescu, Adrian Cioroianu, Emil Boc, Cristian Diaconescu, Sergiu Andon, Lasylo Borbelz, Titus Corlatean, Serban Nicolae, Cezar Preda si Corneliu Vadim Tudor.