Dupa ce timp de mai bine de o luna, oricine ar fi aruncat o privire in ograda politici mioritice s-ar fi convins definitiv ca aici s-a instaurat haosul, presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu a simtit nevoia sa puna piciorul in prag, pentru a face ordine cel putin in cadrul Aliantei. In acest context, seful Executivului a cerut, la sfarsitul saptamanii trecute respectarea protocolului Aliantei DA in ceea ce il priveste pe fostul liberal de Prahova, Florin Anghel.
Mai mult decat atat, liderul Partidului National Liberal s-a declarat impotriva migratiei politice si a solicitat, in mod expres democratilor sa nu il primeasca pe Anghel in partidul lor. Afland de solicitarea premierului, presedintele PD, Emil Boc a declarat ca o decizie finala in ceea ce il priveste pe Florin Anghel va fi luata la urmatoarea sedinta a Aliantei. „Am convenit cu domnul premier Tariceanu sa nu facem nici un fel de declaratie pana nu avem o sedinta a consiliului Aliantei pentru a vedea corect situatia de la Prahova pentru a ne informa corect si concret de catre ambele filiale, dupa care vom lua o decizie in concordanta cu exigentele protocolului Aliantei DA“ a precizat Emil Boc. Reamintim ca Florin Anghel si-a dat demisia din PNL Prahova in urma cu aproximativ doua saptamani. Gestul sau a fost urmat de alti opt consilieri judeteni si de mai multi primari liberali. Acestia au declarat ca sunt nemultumiti de relatia cu conducerea organizatiei judetene a PNL Prahova, in special de cea cu presedintele filialei, Dinu Patriciu. La momentul respectiv, Anghel a precizat ca alaturi de ceilalti consilieri demisionari va vota proiectele promovate de Alianta si ca vor ramane independenti. Tot vineri, Delegatia Permanenta a PNL a adoptat o rezolutie in care cere partenerului sau sa respecte acele prevederi ale protocolului incheiat la formarea Aliantei D.A., care interzic in mod explicit migratia politica intre cele doua partide.

Daca PD ii refuza, liberalii se ridica cu noi pretentii

In cazul in care, PD va indrazni sa incalce vrerea partenerilor de guvernare, PNL se ridica cu noi pretentii. Mai bine zis, liberalii vor revendica functiile de presedinte al CJ Prahova si de prefect al judetului. In alta ordine de idei, primul-ministru Tariceanu, presedinte al Partidului National Liberal (PNL), a prezentat vineri, la Congresul Ligii Alesilor Locali ai PNL desfasurat la Poiana Brasov, mai multe masuri pe care Guvernul intentioneaza sa le ia pentru reforma administratiei publice locale, astfel incat Romania sa aiba o administratie eficienta si transparenta. La aceasta intrunire au participat aproximativ 1800 de membri, printre care si 14 primari si 11 consilieri locali de Prahova, care au demisionat din partid la sfarsitul lunii august. O prima masura, adusa in discutie de Tariceanu vizeaza stoparea abuzurilor in distribuirea fondurilor bugetare prin descentralizarea administratiei publice. In opinia premierului, acest lucru ar trebui facut concomitent cu o reforma reala a resurselor umane. De asemenea, Guvernul analizeaza posibilitatea majorarii plafonului de creditare pentru comunitatile locale, masura menita sa stimuleze investitiile.