Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri ca premierul Calin Popescu-Tariceanu si-a informat colegii, in sedinta Biroului Politic Central, ca a avut o discutie "transanta" cu Vasile Blaga si Monica Macovei, solicitandu-le sa respecte "principiul solidaritatii guvernamentale".
"Din punct de vedere administrativ, restructurarea nu este o prioritate foarte urgenta pentru premier. Mandatul premierului, dat de BPC al PNL, este de a cauta toate formulele care, pe baza actualului program de guvernare, sa duca la bun sfarsit acest mandat", a precizat Antonescu. Totodata, el a sustinut ca Tariceanu are mandatul partidului de a luat deciziile ce se impun in cazul ministrilor Monica Macovei si Vasile Blaga.
"In ceea ce priveste raporturile cu PD, premierul are toata sustinerea PNL sa impuna la nivelul Guvernului principiul solidaritatii guvernamentale, sa ia decizii ferme in privinta ministrilor care nu doresc sa se supuna acestui principiu. Premierul ne-a informat ca, in ceea ce priveste situatia domnului Blaga si a doamnei Macovei, a avut discutii cat se poate de transante cu acestia si ca asteapta o hotarare", a adaugat vicepresedintele PNL. Intrebat care ar putea fi decizia in cazul celor doi ministri PD, Antonescu a spus ca se impune demisia. (C.C.)