Subprefectul destituit Ionel Ciobotea trebuie sa elibereze biroul pe care il ocupa in Prefectura Dolj pana la sfarsitul acestei saptamani. Desi perioada de preaviz de 30 de zile se incheie pe 14 octombrie, Ciobotea nu pare prea convins ca trebuie sa paraseasca postul. "In functie de circumstante, voi vedea daca voi pleca vineri", a declarat ieri Ionel Ciobotea. Chiar daca acesta nu se va lasa dus din prefectura, procesul de predare-primire a atributiilor sale a fost deja demarat, iar in acest moment subprefectul nu mai poate semna nici un document al institutiei. Printr-un ordin al prefectului Nicolae Giugea, atributiile in ceea ce priveste controlul legalitatii actelor au fost preluate de vecinul de vizavi al lui Ciobotea, subprefectul Nicolaie Giurgiteanu, iar cele legate de aplicarea apostilei de Eugen Marinescu, directorul Directiei de Verificare a Legalitatii Actelor din Prefectura Dolj. Bunurile aflate in biroul lui Ciobotea si care se regasesc pe lista de inventar a prefecturii urmeaza sa fie preluate de referentul Eugenia Berendei.
Biroul lui Ciobotea, sigilat in fiecare seara
Prefectul Nicolae Giugea a precizat ca, pe toata perioada in care se desfasoara procesul de predare a atributiilor, biroul subprefectului Ciobotea este inchis in fiecare seara la sfarsitul orelor de lucru. "In fiecare seara, la incheierea programului, comisia sigileaza incaperea in care se desfasoara procesul de predare-primire ca sa nu fie probleme. A mai spus Ciobotea o data ca i-au disparut din birou 10.000 de euro. De luni, poate sa mai vina in prefectura, insa ca simplu cetatean al judetului Dolj", a spus prefectul Giugea.
Reamintim faptul ca Ionel Ciobotea a fost destituit la mijlocul lunii septembrie ca urmare a unui raport realizat de prefectul Nicolae Giugea in care activitatea subprefectului era notata cu calificativul "nesatisfacator". Ulterior, o comisie de evaluare a inaltilor functionari publici a acordat subprefectului acelasi calificativ, ceea ce a dus la eliberarea sa din functie prin hotarare de guvern la propunerea Ministerului Administratiei si Internelor. Ionel Ciobotea a atacat in instanta raportul de evaluare si rezultatul acestuia, cerand anularea documentului si acordarea calificativului "foarte bine".