Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a afirmat, la finalul sedintei Coalitiei de guvernare PD-L - PSD, ca subiectele discutate au vizat datoriile de la inundatiile din anii trecuti, proiectele de accesare a fondurilor pentru dezvoltarea oraselor mici si mecanismul de compensare a TVA.
"Sunt multe comunitati locale care au datorii in urma distrugerilor care au fost la inundatii in perioada trecuta dar si grabirea programului operational sectorial pe Mediu, pentru ca are in vedere acest program, alocarea de resurse pentru a preveni alte inundatii in Romania. S-a cerut mai exact gasirea unor solutii pentru datorii in anumite zone si ministerul Mediului are inca de refacut unele diguri, lucrari care trebuie grabite si datorii ale unor comunitati locale care au de platit inca bani pentru lucrarile pe care le-au executat. Deci s-a cerut ministerului de Finante gasirea unor solutii pentru achitarea acestor datorii", a spus Flutur.
Vicepresedintele PD-L a mai declarat ca, in discutiile cu partenerii de guvernare, a fost abordata si problema oraselor mici, care "in general sunt ocolite de proiecte".
"Orase sub 50 de mii de locuitori, ne referim la eligibilitatea proiectelor, si aici cu ministrul Blaga si ceilalti colegi am discutat despre finatarea pe fonduri BDCE, va fi un memorandum in Guvern pentru apa - canal, statii de epurare, si statii de captare a apei in special adresat localitatilor sub 50 de mii de locuitori, si aici se pot incadra aceste orase mici care nu se incadreaza nici pe programul de dezvoltare rurala fiind orase si pe alte programe mai greu pot accesa fonduri", a declarat Flutur.
Vicepresedintele PD-L a amintit si despre lansarea, de catre ministerul de Finante, a mecanismului de compensare a TVA, ce se ridica la 980 de milioane RON.
"Acest mecanism se doreste un mecanism echidistant, transparent, la o anumita data din luna, si asta aceasta va da o stabilitate, o siguranta si o revigorare, spunem noi, agentilor economici care asteapta ca acest mecanism sa fie pus in functiune", a mai declarat liderul PD-L.