Fostul presedinte al PNL Theodor Stolojan i-a reprosat premierului Calin Popescu-Tariceanu, in cadrul unei intalniri avute cu liberalii din Bacau, pierderea credibilitatii liberalilor, schimbarea raportului PNL si PD din interiorul Aliantei si neimplicarea sa in plan politic si guvernamental.
Consilierul prezidential Theodor Stolojan a spus ca PNL "va ajunge un partid de buzunar daca frictiunile interne nu se vor termina si daca premierul Tariceanu nu se va impaca cu prese-dintele Basescu" o solutie care i se pare putin probabila.
Stolojan i-a mai reprosat premierului ca, asemenea lui Adrian Nastase, nu are un plan coerent de dezvoltare a partidului si crede ca "activitatea guvernamentala o poate suplini pe cea din interiorul partidului". El a adaugat ca Tariceanu a pierdut din credibilitate dupa ce "a intrat in lipsa de comunicare cu presedintele Basescu", dar si dupa ce "si-a demonstrat lipsa de implicare si abilitate in a interveni in momente dificile".
Consilierul prezidential l-a acuzat pe Tariceanu si de inconsecventa in decizii, de ratarea momentului alegerilor anticipate sau de interventia neinspirata pe marginea retragerii trupelor din Irak. (N.N.)