Caderea Guvernului Boc reprezinta a doua infrangere a presedintelui Traian Basescu, prima fiind momentul suspendarii sefului statului, a declarat analistul politic Stelian Tanase.
Totodata, el explica faptul ca actualul sef al statului nu ar trebui sa faca uriasa gafa de a-l nominaliza din nou pe Emil Boc in functia de premier, deoarece un astfel de gest ar avea un dezastruos impact electoral.
"Caderea Guvernului Boc reprezinta a doua infrangere a presedintelui Traian Basescu. Prima infrangere a fost atunci cand a fost suspendat. Acum e cea de-a doua. Si doare. Fiindca totul are o semnificatie electorala. Basescu candideaza si dusmanii sai, probabil, vor fi la Palatul Victoria.
Timpul e un factor extrem de important in perioade electorale cruciale. Si mai e putin timp . Daca Traian Basescu il nominalizeaza din nou pe Emil Boc drept premier, fara sa tina seama de votul motiunii, va avea un impact negativ electoral. Publicul va percepe asta ca pe un joc neserios al sefului statului, un joc la cacealma care prelungeste circul politic", a explicat analistul politic.